Solo Napisano 11 Października 2018 Share Napisano 11 Października 2018 Mam inne pytanie, czy G.W.H. jest tak dowcipne i lubi robić sobie żarty z numeracją części blaszka/ramka - instrukcja ? Błedy w instukcjach chińskich modeli to raczej coś na porządku dziennym. Zdziwiłbym się jakby ich w tej instrukcji nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 Potrzebuję pomocy, nie wiem o co tutaj chodzi : mam szkiełko, które mam zrobić albo positive albo negative (???) plus dodatkowo oznaczone jako FE numer. Pierwszy raz coś takiego widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 strona wewnętrzna / strona zewnętrzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 a od czego to zależy ? która mogę/mam wybrać ? A numery Fe coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 masz przecież w instrukcji pokazane jak to wkleić, oklejasz maskami z obu stron, później wklejasz i malujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 Sjr sory ale nie ogarniam, masek nie mam - to nie problem sam zrobię z taśmy. czyli muszę z obu stron zakleić maskami i na jaki kolor pomalować (kurde znowu pytam o kolor ) kolor wnętrza ? tj "zielony" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 A sorki, te el. PE to są maski: A wklejasz to w ten sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 no to ja takich masek nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Potrzebuję pomocy, nie wiem o co tutaj chodzi : mam szkiełko, które mam zrobić albo positive albo negative (???) plus dodatkowo oznaczone jako FE numer. Pierwszy raz coś takiego widzę... A nie chodzi tutaj także o to żeby nakładac odpowiednie maski aby uzyskać dodatkowo efekt uszczelki na szybie? Tak wynika z pierwszego rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 dlatego zgłupiałem bo już nie wiem jak to pomalować :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 (edytowane) No jak to zdjęcie nie pomoże to się poddaję Maski, ramki na zielono, oderwać maski Edytowane 12 Października 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 zdjęć nie widaćm tylko hosting ale już chyba wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Poprawiłem zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 Poprawiłem zdjęcia dzięki, czy te "ramki"/uszczelki są srebrne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Poprawiłem zdjęcia dzięki, czy te "ramki"/uszczelki są srebrne ? Myślę że śmiało możesz ramki malować w kolorze srebrnym, w Monografiach pisze co prawda że jest to Aluminum dope Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Października 2018 Autor Share Napisano 12 Października 2018 Poprawiłem zdjęcia dzięki, czy te "ramki"/uszczelki są srebrne ? Myślę że śmiało możesz ramki malować w kolorze srebrnym, w Monografiach pisze co prawda że jest to Aluminum dope dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Października 2018 Autor Share Napisano 13 Października 2018 Dobry, no dobra wydaje mi się, że mogę zamykać - jeszcze tylko matowy lakier w niektóre miejsca Tak jak pisałem planuję zrobić złożone skrzydła i tu mam pytanie czy karabinki mogą być w pozycji skierowanej do góry tak jak na grafice g.w.h. przeglądałem zdjęcia i nie znalazłem ich w takiej pozycji np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 13 Października 2018 Share Napisano 13 Października 2018 No i ładnie. To w końcu czym pomalowałeś ten środek? Tu masz zdaje się lufy do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Października 2018 Autor Share Napisano 13 Października 2018 No i ładnie.To w końcu czym pomalowałeś ten środek? Tu masz zdaje się lufy do góry haha sam wrzuciłem to zdjęcie gunze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Października 2018 Autor Share Napisano 15 Października 2018 No to jestem w głębokiej ***** Wszystko wskazuje na to ze kupiłem model w którym jedna wypraska pochodzi od innego modelu TBD-1, mianowicie w moim modelu wypraska nie posiada wnęk podwozia tylko jest do przystosowana do pływaków :( Niestety zauważyłem to dopiero po sklejeniu jak zabrałem się za przymierzanie kół :( Nie wiem jak z tego wyjść, mam 3 opcje chyba : - zrobić wersje z pływakami (nie mam pływaków oczywiście - może napisze do producenta i prześle ale wątpię ) - rzeźba i zamontować koła by jakoś to wyglądało - rzucić modelem o ścianę i wziąć się za kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 15 Października 2018 Share Napisano 15 Października 2018 Gdzieś w jakimś tutaj wątku czytałem, że w tym modelu i tak wnęki podwozia są skopane i warto posiłkować się blaszkami od Edka. Może to jest jakieś wyjście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Witam Teraz zauważylem ten wątek. Bengal nie popadaj w depresje. Pokaż te remki. Po 1. Zestaw do wnętrz z gunze jest dobrym wyborem. Po 2 kup zestaw gunze do maszyn amerykanskiej floty. Po 3 z maskamki dałes rade ja docinalem z tasmy tamiya. Teraz pare faktów Te szpary w kokpicie na granicy oszklenia do szpachlowania. Model ma skopane calkowicie oszklenie. Przyloz to zobaczysz o co mi chodzi. Otwartego tez z.tym nie zrobisz. Jedyne wyjscie to oszklenie ze Squadrona. Ogolnie model fajny ale wymagajacy duzo korekt. Blaszki edkowe jak najbardziej mu pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Lipca 2020 Autor Share Napisano 12 Lipca 2020 Cześć, odgrzewam kolejnego kotleta potrzebuję waszej porady, opinii co z tym fantem zrobić. w wielkim skrócie w pudełku : zamiast tej ramki : dostałem taką ramkę : nie wnikam czemu nie spojrzałem, nie przemierzyłem wtedy jakie mam teraz wyjścia hmm w locie nie zrobię bo i tak widać koła więc hmm nie pozostaje mi nic innego jak jakaś minidioramka z wodą/ wypadek/ lądowanie etc hmmm lub wrak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolasyev Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 Może zrobić z samolotu: "Jesień z Du** Średniowiecza? Tak poważnie możesz zrobić dioramę np gdzie TBD wypuszcza torpedę i powstaje "chmura" wody, dać drut w środku "otulić" tą chmurą wody spód samolotu by nie było widać a fajnie wyglądało? Awaryjne lądowanie na lądzie? Pożar samolotu podczas lotu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi