KRL Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Model zdecydowanie nie z mojej bajki jednak wykonany na czyjąś prośbę więc potraktowałem jego wykonanie jako odpoczynek od jetów. Model wykonany prosto z pudła - samo złożenie modelu okazało się być bardzo proste części pasują do siebie przyzwoicie i nie napotkałem większych problemów. Te pojawiły się przy malowaniu a wynikały głównie z oczekiwań odbierającego - króko mówiąc samolot miał wygladać jak na dostarczonym rysunku. Jako że samolot był pokryty płótnem to przetarcia tak mocne byłby "bardzo kontrowersyjne" więc starałem się tak wykonać malowanie by było widać "szkielet" ale by jednak był on wciaż pod płótnem. ok, tyle o modelu i malowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Właśnie maluję Airfixa i zastanawiałem się nad strukturą kadłuba widoczną w tym oknie nad centropłatem. Zastanawiałem się, że sensowniej byłoby pomalować to na czarno, skoro malowali kokpity na czarno? Miałeś jakąś podstawę do pomalowania na aluminium? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Października 2018 Autor Share Napisano 14 Października 2018 Tak, instrukcja tak jak napisałem samoloty z tego okresu to dla mnie zagadka, więc starałem trzymać się instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi