krzy65siek Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Zdjęcia chyba trochę zbyt ciemne, ale pogoda na zewnątrz nie sprzyja, a wewnątrz troszkę brakuje oświetlenia. Airfixowy nowy Wellington + blaszki Eduarda. Przyjemny model, choć sporo różnych punktów montażowych. Malowany wszystkim co wpadło w ręce. Będę wdzięczny za uwagi i komentarze. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Mega. Mam już jednego wellingtona, ale ta kratownica zawsze mnie pociągała !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Wnętrze wygląda bardzo ładnie, szkoda będzie zamykać kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Moze kiedyś sobie zrobię takiego welly ze spalonym płótnem na kadłubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Położyłem kamuflaż, pomalowałem silniki i osłony silników. Myślałem już, że model mnie pokona, jakoś samoloty są trudniejsze niż czołgi. Próbowałem jakoś zróżnicować czarny, namęczyłem się i generalnie nic z tego nie widać (bałem się, że będzie widać za mocno). No nic, będę malował pewnie jeszcze czarny, bo jest naprawdę trudny. Nie mam zupełnie pomysłu jaki wash dać na ten czarny kolor? Kupiłem "Paneliner for black camo" Z AK, ale jest strasznie gęsty i strasznie biały, jakoś do mnie nie przemawia. Czarny wash też jakoś nie leży... Ktoś ma jakiś pomysł? Będę wdzięczny za wszystkie uwagi i sugestie. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 ten model Airfixa, wygląda na bardzo fajny model..,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Nie mam wielkiego doświadczenia z 1/72, zrobiłem do tej pory dwa modele - Karasia z IBG i tego Wellingtona. Wellington jest bardzo fajny, ale widać różnicę w podejściu Airfixu i IBG. W Airfixie widać, że z założenia jest to model dla bardziej początkujących modelarzy - dużo miejsca do mocowania części, uproszczenia itp. IBG jest chyba dla bardziej zaawansowanych i bardziej przypomina model, nie zabawkę. Tym niemniej Wellington ma pięknie odwzorowaną fakturę, bardzo sympatyczny kadłub, jest dobrze spasowany. Niestety kadłub jest dość długi i w moim przypadku był zwichrowany, musiałem się namęczyć przy sklejaniu. Jest jeden poważny babol - Mk Ic, nie ma karabinów (i okien) w burtach, a forma jest szykowana pod wersje późniejsze i są okna do zaklejenia częściami z szarego plastiku. Obie części są źle spasowane (to raz), a dwa mają błędną fakturę. W efekcie musiałem zeszlifować trochę fakturę na burtach (a szkoda, bo jest bardzo ładna). Sklejałem wg instrukcji, a w niej zaklejenie okien w burtach jest już po zamknięciu kadłuba i przyklejeniu skrzydeł. Gdybym sklejał go ponownie, okna w burtach zakleiłbym na samym początku (nie wiem dlaczego w instrukcji jest jak jest, to bez sensu). Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Ogólnie przyjemna "latająca pergola". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Wnętrze zrobiłeś świetnie , ciekawe ile będzie widać przez te kratownice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 7 Listopada 2018 Autor Share Napisano 7 Listopada 2018 Nic nie będzie widać Myślałem przez chwilę, żeby zrobić oświetlenie, ale potem doszedłem do wniosku, że jednak nie chce mi się w to bawić Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi