Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
5 godzin temu, Solo napisał:

Bardzo fajnie pomalowane. Może warto byłoby rozjaśnić poszczególne panele?

Jeszcze będę bawić się olejami po kalkomaniach, żeby osiągnąć coś w stylu tych drastycznych jasnych przemalówek ze zdjęć w pierwszym poście.

No i kwestia zbiorników paliwa, nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak je przykleiłem, nawet nie za bardzo potrafię sobie przypomnieć ten moment. Nie wiem co z nimi zrobić, oderwać ich nie oderwę, bo są przyklejone jak skurczesyn, obcięcie też nie wchodzi w grę, bo wtedy skrzydło będzie o około 3 mm za krótkie, Chyba że zaryzykowałbym, spiłował i przykleił na końcu pylony na sidewindery zamiast tych pod kadłubem.

Edytowane przez Wokulski
Napisano (edytowane)

wymierz i odetnij sama koncowke skrzydelka na zbiorniku i doklej na gore,  wlasciwe to o to chodzi jak dobrze zrobisz to szpachlowania malo i nie widoczne specjalnie 

Edytowane przez Bobek
Napisano

Po oglądnięciu pylonów na końcówki skrzydeł wiem już co zrobię. 

Pylony nachodzą na skrzydła od góry, widać tam wyżłobienie w kształcie końcówki skrzydła właśnie. Stwierdziłem że zaszpachluję tą wnękę, i przykleję pylon na równo z dolną powierzchnią skrzydła, wtedy długość skrzydła będzie taka sama jakbym normalnie przykleił pylon, a i kształt końcówki będzie taki sam jak to powinno być.

Nawet nie wiecie jak w tej chwili dziękuję inżynierom Hasy.

Pozdrawiam.

Napisano

Skończyłem malowanie, szybki skrót.

Pomalowałem nos i panel przeciwodblaskowy

Pomalowałem pylony podskrzydłowe

Przykleiłem i pomalowałem pylony na końcach skrzydeł

Pomalowałem te beżowe panele na kadłubie za kabiną

Pomalowałem światła pozycyjne przy wlotach powietrza i dwa pomarańczowe za skrzydłami, przy dyszy

Teraz błysk i zaczynam nakładanie kalek.

Zdjęcia zedytowałem tak, żeby przedstawiły najbliższy prawdzie wygląd marmurków, myślę że jest okej.

84FA0B40-D3DC-45CB-BC69-984CAB84E5B4.jpeg

2985E3C4-806F-4DC8-9F57-91FF010C0356.jpeg

512860B3-524A-4097-B94A-69CE97A5A191.jpeg

Napisano

Położyłem marnej jakości kalki, okropnie grube.

Zrobiłem wash, potem pobawiłem się olejami i to chyba koniec łederingu.

Chciałem osiągnąć efekt brudnego samolotu, a nie brudnego modelu.

9B97F3F1-940D-449D-90DF-36259F276C0A.jpeg

05D4CF62-13C3-4101-9EC0-55F645216619.jpeg

D2F3831C-BF69-4958-B51E-664E0A2819E5.jpeg

8C31476A-3171-40A1-92A0-20A0A65F8379.jpeg

Napisano

Prima Sort!

Napisano

Niesamowicie wygląda bez zbiorników na końcach skrzydeł.

Napisano

Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie. Rozwazałes zrobienie szarego Zipa. Ja kiedys teś o tym myslałem, ale nie miałem kalek.  Czy ty masz pomysł, skąd zwiąść kalki do szarego włoskiego ?

Napisano (edytowane)
12 minut temu, spiton napisał:

Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie. Rozwazałes zrobienie szarego Zipa. Ja kiedys teś o tym myslałem, ale nie miałem kalek.  Czy ty masz pomysł, skąd zwiąść kalki do szarego włoskiego ?

Znalazłem taki zestaw kalkomanii, są dwa szare, dwa kamo.

https://mjwmodels.co.uk/sky72062-172-lockheed-f-104gf-104s-starfighter-decals-44-3325-p.asp

No na szaraku można dopiero poszaleć malarsko ?

Edytowane przez Wokulski