Wokulski Napisano 14 Listopada 2018 Autor Share Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) 5 godzin temu, Solo napisał: Bardzo fajnie pomalowane. Może warto byłoby rozjaśnić poszczególne panele? Jeszcze będę bawić się olejami po kalkomaniach, żeby osiągnąć coś w stylu tych drastycznych jasnych przemalówek ze zdjęć w pierwszym poście. No i kwestia zbiorników paliwa, nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak je przykleiłem, nawet nie za bardzo potrafię sobie przypomnieć ten moment. Nie wiem co z nimi zrobić, oderwać ich nie oderwę, bo są przyklejone jak skurczesyn, obcięcie też nie wchodzi w grę, bo wtedy skrzydło będzie o około 3 mm za krótkie, Chyba że zaryzykowałbym, spiłował i przykleił na końcu pylony na sidewindery zamiast tych pod kadłubem. Edytowane 14 Listopada 2018 przez Wokulski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 15 Listopada 2018 Share Napisano 15 Listopada 2018 (edytowane) wymierz i odetnij sama koncowke skrzydelka na zbiorniku i doklej na gore, wlasciwe to o to chodzi jak dobrze zrobisz to szpachlowania malo i nie widoczne specjalnie Edytowane 15 Listopada 2018 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 15 Listopada 2018 Autor Share Napisano 15 Listopada 2018 Po oglądnięciu pylonów na końcówki skrzydeł wiem już co zrobię. Pylony nachodzą na skrzydła od góry, widać tam wyżłobienie w kształcie końcówki skrzydła właśnie. Stwierdziłem że zaszpachluję tą wnękę, i przykleję pylon na równo z dolną powierzchnią skrzydła, wtedy długość skrzydła będzie taka sama jakbym normalnie przykleił pylon, a i kształt końcówki będzie taki sam jak to powinno być. Nawet nie wiecie jak w tej chwili dziękuję inżynierom Hasy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 17 Listopada 2018 Autor Share Napisano 17 Listopada 2018 Skończyłem malowanie, szybki skrót. Pomalowałem nos i panel przeciwodblaskowy Pomalowałem pylony podskrzydłowe Przykleiłem i pomalowałem pylony na końcach skrzydeł Pomalowałem te beżowe panele na kadłubie za kabiną Pomalowałem światła pozycyjne przy wlotach powietrza i dwa pomarańczowe za skrzydłami, przy dyszy Teraz błysk i zaczynam nakładanie kalek. Zdjęcia zedytowałem tak, żeby przedstawiły najbliższy prawdzie wygląd marmurków, myślę że jest okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 22 Listopada 2018 Autor Share Napisano 22 Listopada 2018 Położyłem marnej jakości kalki, okropnie grube. Zrobiłem wash, potem pobawiłem się olejami i to chyba koniec łederingu. Chciałem osiągnąć efekt brudnego samolotu, a nie brudnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 22 Listopada 2018 Autor Share Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) Wstawiam jeszcze zdjęcie spodu najbardziej zbliżone do rzeczywistości Edytowane 22 Listopada 2018 przez Wokulski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Listopada 2018 Share Napisano 23 Listopada 2018 Prima Sort! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 23 Listopada 2018 Autor Share Napisano 23 Listopada 2018 Przykleiłem podwozie i prysnąłem matem, model w zasadzie jest skończony, została tylko rurka pitota i rakietki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 24 Listopada 2018 Autor Share Napisano 24 Listopada 2018 Gwiezdny wojownik skończony. Galeria z lepszymi zdjęciami niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 Koniec, galeria tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Niesamowicie wygląda bez zbiorników na końcach skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 13 minut temu, spiton napisał: Niesamowicie wygląda bez zbiorników na końcach skrzydeł. Też wolę takiego golasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie. Rozwazałes zrobienie szarego Zipa. Ja kiedys teś o tym myslałem, ale nie miałem kalek. Czy ty masz pomysł, skąd zwiąść kalki do szarego włoskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wokulski Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 (edytowane) 12 minut temu, spiton napisał: Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie. Rozwazałes zrobienie szarego Zipa. Ja kiedys teś o tym myslałem, ale nie miałem kalek. Czy ty masz pomysł, skąd zwiąść kalki do szarego włoskiego ? Znalazłem taki zestaw kalkomanii, są dwa szare, dwa kamo. https://mjwmodels.co.uk/sky72062-172-lockheed-f-104gf-104s-starfighter-decals-44-3325-p.asp No na szaraku można dopiero poszaleć malarsko Edytowane 25 Listopada 2018 przez Wokulski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Witam wiem, ze to juz musztarda po objedzie... W Utrechcie kupilem ksiazke f-104G Starfighter z DACO Dla mnie bomba - mozna zbudowac nie model ale caly samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi