tombie01 Napisano 25 Września 2019 Autor Share Napisano 25 Września 2019 Kilka ciekawych dodatków od firmy Yahu zasili pule nagród - ale ciekawostką jest premierowa blacha do Rosomaka w 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Września 2019 Super Moderator Share Napisano 25 Września 2019 Witam. Na ul. Rychlińskiego, da się wjechać tylko od ul Żywieckiej. Od ul. Władysława Broniewskiego jest zakaz wjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 25 Września 2019 Autor Share Napisano 25 Września 2019 5 godzin temu, jawkers napisał: Witam. Na ul. Rychlińskiego, da się wjechać tylko od ul Żywieckiej. Od ul. Władysława Broniewskiego jest zakaz wjazdu. teoretycznie tak - ale to pozostałość po fakcie że kiedyś była tam komenda miejska a po komendzie nie ma już śladu za to mamy parking P2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 25 Września 2019 Autor Share Napisano 25 Września 2019 W celu rozwiania wątpliwości zrobiliśmy zdjęcie - zakazu już nie ma - w zdjęciach googla jest po prostu nieaktualna fotografiam Foto z dzisiaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Września 2019 Super Moderator Share Napisano 26 Września 2019 Nigdzie nie znalazłem programu imprezy, ani na forum ani na stronie. Przyjmowanie modeli od piątku 27.09 od godz. 17.00 do 20.00 A odbiór modeli i ogłoszenie wyników w niedziele jest o której? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoLPP Napisano 26 Września 2019 Share Napisano 26 Września 2019 44 minuty temu, jawkers napisał: Nigdzie nie znalazłem programu imprezy, ani na forum ani na stronie. Przyjmowanie modeli od piątku 27.09 od godz. 17.00 do 20.00 A odbiór modeli i ogłoszenie wyników w niedziele jest o której? https://polandmodelshow.com/program-imprezy/ :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Września 2019 Super Moderator Share Napisano 26 Września 2019 Dzięki. Na tablecie mi się ten program nie otwarł, na komputerze tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Września 2019 Autor Share Napisano 27 Września 2019 IV Poland Model Show - mamy to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 27 Września 2019 Share Napisano 27 Września 2019 Cześć, czy ktoś byłby tak miły i zrobił dla mnie jak największą ilość zdjeć modeli z klas SF? Niestety nie będzie mnie na festiwalu, a chciałbym zamieścić je na swojej stronie galaxykits.com Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 28 Września 2019 Autor Share Napisano 28 Września 2019 7 godzin temu, Peter_D napisał: Cześć, czy ktoś byłby tak miły i zrobił dla mnie jak największą ilość zdjeć modeli z klas SF? Niestety nie będzie mnie na festiwalu, a chciałbym zamieścić je na swojej stronie galaxykits.com Dzięki wielkie. Będzie robiona sesja przez Profi_fotografa - będzie materiał - prosimy o materiał i o przybycie za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 29 Września 2019 Autor Share Napisano 29 Września 2019 (edytowane) Poland Model Show ... to już było IV Poland Model Show 1800 modeli po odliczeniu tych ci nie dojechały 2050 modeli po przeliczeniu z kolekcjami 465 modelarzy wystawiających się w konkursie - cloe 152 modele samochodów w skali 1/24 w tym 41 modeli samochodów w klasie motor sport - uczestniczyli OSOBIŚCIE modelarze z 10 Państw Edytowane 29 Września 2019 przez tombie01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 Impreza super, ale nagłośnienie katastrofalne. Mam nadzieję że organizatorzy szybko wystawią listę nagrodzonych to wtedy będzie wiadomo co i dla kogo. No i ten zgrzyt w postaci pominięcia nagrody od sponsora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 (edytowane) W dniu 26.09.2019 o 14:39, PrzemoLPP napisał: https://polandmodelshow.com/program-imprezy/ Też szukałem jak głupi i nie wpadłem, że program będzie w zakładce "przegląd 2019". Na prawdę nie może być zwykła zakładka PROGRAM ??? Przecież to nie test na inteligencje a źródło informacji. 11 godzin temu, klondike napisał: Impreza super, ale nagłośnienie katastrofalne. Tak nagłośnienie było tragiczne, nawet przy samym miejscu rozdania nic nie szło zrozumieć. Impreza rewelacyjna i na pewno za rok będziemy. Edytowane 30 Września 2019 przez Olecki75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 1 Października 2019 Autor Share Napisano 1 Października 2019 W dniu 30.09.2019 o 20:02, Olecki75 napisał: Też szukałem jak głupi i nie wpadłem, że program będzie w zakładce "przegląd 2019". Na prawdę nie może być zwykła zakładka PROGRAM ??? Przecież to nie test na inteligencje a źródło informacji. Tak nagłośnienie było tragiczne, nawet przy samym miejscu rozdania nic nie szło zrozumieć. Impreza rewelacyjna i na pewno za rok będziemy. Problem rozwiązany po imprezie zgłosiła się firma która za rok postawi nam profesjonalną estradę z obsługą - no cóż właściciel wpadł od tak i stało się - ale cóż by to był za konkurs gdyby poszło coś nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Października 2019 Share Napisano 2 Października 2019 Na spokojnie po paru dniach - dziękujemy za imprezę, jak się okazało największą w Polsce. Co na plus - bardzo dużo. 1. Pomysł i brak kompleksów wobec innych dużych wystaw. 2. Promocja, szata graficzna, oprawa..... 3. Ciekawe pomysły na nagrody promujące najróżniejsze dziedziny modelarstwa. 4. Całkiem fajna sala. 5. Jeżdżące eksponaty, Darth Vader i jego ekipa :-), 6. Rzadko spotykany rozmach imprezy. 7. Warsztaty mistrzów - było na co popatrzeć. 8. Zaplecze gastronomiczne i duża giełda - słowem wszystko o czym modelarz może zamarzyć. Na minus - 1. Połączenie punktu wydawania kart z rejestracją na miejscu, w dodatku w bardzo ciasnym miejscu. 2. Ilość kategorii, która chyba przekroczyła wartość krytyczną - warto pomyśleć o zmniejszeniu tej liczby. 3. Najsłabszą częścią było zakończenie - o nagłośnieniu już była mowa, szkoda, że nie przeorganizowano sali żeby stworzyć więcej przestrzeni na ceremonię. 4. Najcenniejsza (dosłownie) polska nagroda modelarska czyli Oskar wręczany był przy pustoszejącej sali - chyba można było wcześniej. 5. Najsłabszy element - podział nagród rzeczowych. Organizatorzy zgromadzili największą chyba pulę nagród w historii imprez modelarskich w Polsce. Zasady ich rozdzielenia (poza oczywistym obdarowaniem młodzików i juniorów) pozostają jednak tajemnicą. Zdecydowana większość medalistów wśród seniorów odeszła od stolika z miłym prezentem w reklamówce, najczęściej o znacznej wartości. Niestety, była też grupa laureatów, którzy mogli liczyć tylko na dyplom i medal. Trudno było zrozumieć, dlaczego medaliści dzielą się na sort lepszy i gorszy. To tyle obserwacji, życzę rozwoju i jeszcze lepszej imprezy za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Października 2019 Super Moderator Share Napisano 2 Października 2019 Tomku ja mam pytanie może dziwne, ale ja tego nie wiem wię4c pytam? Od kiedy modelarz może startować w grupie Master, a do kiedy w Hobby? Pytam, bo widziałem modele bardziej zaawansowane, umieszczone w grupie Hobby niż w Master. Więc modelarze którzy je zbudowali, na pewno nie byli początkującymi modelarzami. Gdzie jest ta granica? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 3 Października 2019 Share Napisano 3 Października 2019 (edytowane) Dla mnie niezrozumiałe było sędziowanie Trzech Diamentów. Nie Startowałem. Jak model sklejony prawie prosto z pudełka W 29 mógł wygrać z modelem zrobionym od podstaw PZL P 11.????????.Podzielam też pytanie w sprawie nagród rzeczowych. Zgadzam się też ze wszystkim co kolega napisał wyżej. Oczywiście wielkie dzięki za tę imprezę i trud wniesiony w jej zorganizowanie. Tylko pamiętajcie -nie liczy się ilość tylko jakość .Przykre było to że Oskara nie miał kto odebrać bo laureata nie było a zastępca zainteresowany był swoim stoiskiem i trzeba go było wywoływać . Edytowane 3 Października 2019 przez klondike 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 3 Października 2019 Autor Share Napisano 3 Października 2019 W dniu 2.10.2019 o 21:54, jawkers napisał: Tomku ja mam pytanie może dziwne, ale ja tego nie wiem wię4c pytam? Od kiedy modelarz może startować w grupie Master, a do kiedy w Hobby? Pytam, bo widziałem modele bardziej zaawansowane, umieszczone w grupie Hobby niż w Master. Więc modelarze którzy je zbudowali, na pewno nie byli początkującymi modelarzami. Gdzie jest ta granica? Różnice między hobby i master już wyjaśniałem - generalnie taki podział 'musi się ułożyć' - modelarz startujący w hobby zdobywając 1 miejsce nie będzie miał za rok zgłoszenia modelu w tej klasie - potrzeba jakiś trzech lat aby to się ułożyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 3 Października 2019 Autor Share Napisano 3 Października 2019 16 godzin temu, klondike napisał: .Przykre było to że Oskara nie miał kto odebrać bo laureata nie było a zastępca zainteresowany był swoim stoiskiem i trzeba go było wywoływać . na to niestety nie mamy wpływu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 5 Października 2019 Autor Share Napisano 5 Października 2019 podaję link do wyników konkursu Oficjalne wyniki niebawem zamieszczę również wyniki Oskara i Trzech diamentów z podana wartością punktową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 Chciałbym w tym miejscu podziękować wszystkim, którzy wypowiedzieli sie w niniejszym wątku - dziękuje za konstruktywne uwagi - to dzięki nim stworzę jeszcze lepszą imprezę w przyszłym roku - mam nadzieje że przyjedziecie mnie rozliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 9 Października 2019 Autor Share Napisano 9 Października 2019 (edytowane) Wyniki Na naszej oficjalnej stronie dostępna jest pełna tabela wyników konkursu Najbardziej emocjonujące klasy podaje poniżej Oskar Modelarski i Trzy Diamenty Edytowane 9 Października 2019 przez tombie01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi