Bartas89 Napisano 9 Grudnia 2018 Share Napisano 9 Grudnia 2018 Ile czasu schnie heavy mud of Miga Jimeneza? Czekam już drugi dzień i nadal zostaje ślad na palcu i jest wilgotne. Można to jakoś przyśpieszyć np poprzez suszarkę do włosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 9 Grudnia 2018 Share Napisano 9 Grudnia 2018 Chmm te emaliowe wynalazki tak mają.Ja rozwiązuje ten problem po części spryskując np.Matem Tamiya flat clear.Jeśli ma być mat.Rzocieńczonym troch ę Leveling thinnerem od Mr Hobby.Klasyk.To samo daje na pomalowane olejami figurki aby przyspieszyć czas schnięcia do jednego dnia.Że jak olej czy tam emlija z akrylem?No tak działa i to rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skaidrus Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 Potwierdzam, że bardzo kiepskie jest to błoto. Ewentualnie trafił mi się wybrakowany egzemplarz. Jedyną zaletą jest to, że w końcu wysycha. U mnie trwało to 5 dni. Przynajmniej nie zniszczyłem modelu jak w przypadku słynnego Lucky Varnish, który stworzył mi powłokę 3D. Proponuję wymieszać gips z farbą lub emaliowym płynem do weatheringu i lakierem błyszczącym - będzie taniej i wyschnie w rozsądnym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 Czy po aplikacji Heavy Mud od MIGa można go później polakierować matem? Czy zepsuje to uzyskany efekt? Zastanawiam się jak "zabezpieczyć" model pobrudzony w ten sposób na lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi