Bartas89 Napisano 9 Grudnia 2018 Napisano 9 Grudnia 2018 Ile czasu schnie heavy mud of Miga Jimeneza? Czekam już drugi dzień i nadal zostaje ślad na palcu i jest wilgotne. Można to jakoś przyśpieszyć np poprzez suszarkę do włosów? Cytuj
push-up78 Napisano 9 Grudnia 2018 Napisano 9 Grudnia 2018 Chmm te emaliowe wynalazki tak mają.Ja rozwiązuje ten problem po części spryskując np.Matem Tamiya flat clear.Jeśli ma być mat.Rzocieńczonym troch ę Leveling thinnerem od Mr Hobby.Klasyk.To samo daje na pomalowane olejami figurki aby przyspieszyć czas schnięcia do jednego dnia.Że jak olej czy tam emlija z akrylem?No tak działa i to rewelacyjnie. Cytuj
Skaidrus Napisano 15 Lutego 2019 Napisano 15 Lutego 2019 Potwierdzam, że bardzo kiepskie jest to błoto. Ewentualnie trafił mi się wybrakowany egzemplarz. Jedyną zaletą jest to, że w końcu wysycha. U mnie trwało to 5 dni. Przynajmniej nie zniszczyłem modelu jak w przypadku słynnego Lucky Varnish, który stworzył mi powłokę 3D. Proponuję wymieszać gips z farbą lub emaliowym płynem do weatheringu i lakierem błyszczącym - będzie taniej i wyschnie w rozsądnym czasie. Cytuj
Dudzio Napisano 6 Sierpnia 2022 Napisano 6 Sierpnia 2022 Czy po aplikacji Heavy Mud od MIGa można go później polakierować matem? Czy zepsuje to uzyskany efekt? Zastanawiam się jak "zabezpieczyć" model pobrudzony w ten sposób na lata Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi