/ Miklóś Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 (edytowane) A więc od dłuższego czsu przymierzam się do tego projektu. Modelem bazowym będzie Daf 95 "Master Truck" do którego użyję poduszek na tylnie zawieszenie i dostanę jeszcze niski dach, bo w zestawie jest Space Cab. Dobra kilka fotek żeby nie było: Orginał: Proces skracania ramy: Rama po sklejeniu, wyszlifowaniu i poszpachlowaniu tam gdzie trzeba było: Obecnie pracuję nad silnikiem którego fotki dam później ( czyt. jutro ) Edytowane 25 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Nooo, ładna relacja sie zaczyna jeżeli wyjdzie Tobie taki truck jak na fotce to super, ładne malowanie, bede sledził z chęcia Twoje postepy z prac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Bardzo fajny projekt się szykuje . Trzymam kciuki i uwaznie przyglądam się relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Ciekawa kolorystyka modelu, zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Dołączam się do powyższych życzeń Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Naczepke jakąś do zestawu będziesz robił Oryginał ładny, zobaczymy jak wyjdzie wyskalowany ;) 3mam kciuki :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Fajny sprzęcik , powodzenia w budowie . 4 ostatnie fotki wyglądają jak by byly robione pod wodą :P . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 25 Lutego 2008 Autor Share Napisano 25 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Nie będę dużo pisac bo fotki dużo mówią. Tylko jedno powiem, MAM MODEL JUŻ ROK I DOPIERO TERAZ SIĘ SKAPŁEM ŻE NIE MA TUBINY :[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Kolego ładnie Ci to idzie tylko czemu tak długo?? A turbine będziesz dorabiał ?? i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Kolego ładnie Ci to idzie tylko czemu tak długo?? A turbine będziesz dorabiał ?? i oby tak dalej Może nie ma czasu?. Mi się jak narazie postęp prac nad tym modelem podoba (okablowanie silnika najbardziej ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janex Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 A po co się spieszyć?? Sam po swoim modelu mogę powiedzieć że pośpiech nie jest za dobry. A co do silnika to jak zwykle ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Daf z silnikiem, ŁAŁ. Wszystko fajnie, pomysł też niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 11 Października 2008 Autor Share Napisano 11 Października 2008 Daaaaaawno mnie tu nie było. Niewiem jak to się dzieje ale czym starzy tym bardziej mi się nie chce przy tym siedziec. Teraz jeszcze nowa buda i ogółem zamęt taki sie zrobił. Ale jak sobie tak pooglądałem relacej z kilku wystaw to jak wiadomo wena przychodzi więc troszkę podłubałem przy ramie, teraz tylko podkład, ewentualne poprawki i jazda na blue To tyle jeśli chodzi o ramę i podwozie Siateczka w tłumiku ;) Skrócona piasta ( do obróbki jeszcze ) Wnetrze w trakcie prac ( do poprawek ) Kabina w bardzo wczesnym stadium , jeszcze bardzo dużo roboty przy niej mam. ________________________________________________________________________________________________ No, nareszcie kupiłem podkład. Oczywiście poszedłem odłożyc go do magazynu i zrobiłem błąd, że spojrzałem na ramę :happy0162:. No to sobie pomyślałem że w sumie mógłbym pomalowac, no i papier ścierny, poszlifowałem szpachlę tam gdzie trzeba było, oczyśiłem i pomalowałem. Jestem bardzo zadowolony z efektu, jedynie to muszę poprawic tłumik od dołu ( zaszpachlowac, skrzynię biegów tam od tyłu gdzie wchodzi wał jest przerwa no i usunąc pajęczyny z kleju, bo tam chyba z 4 widziałem. Myślę że dzisiaj pomaluję ją już na niebiesko, bo nis więcej nie trzeba przy niej robic. Niestety zrobiłem błąd i wkleiłem silnik na stałe, więc pomalowac wszystko będzie bardzo trudne. Ale jak to mówią : " Dla chcącego nic trudnego" . Dobra, daję foty do obadania sprawy: Szczegóły: Tu mi nie wyszlo zdięcie, bo chciałem pokazac połysk na feldze, no ale metalik widac ;) Drugi fotel zrobiony: Nie wiecie z czego można w łatwy sposób zrobic pasów bezpeiczeństwa ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Daaaaaawno mnie tu nie było. Niewiem jak to się dzieje ale czym starzy tym bardziej mi się nie chce przy tym siedziec. Teraz jeszcze nowa buda i ogółem zamęt taki sie zrobił. Ale jak sobie tak pooglądałem relacej z kilku wystaw to jak wiadomo wena przychodzi więc troszkę podłubałem przy ramie, teraz tylko podkład, ewentualne poprawki i jazda na blue Baaaardzo porządna robota. Gratuluję. A przy okazji mam pytanie - jaki masz patent na malowanie ramy razem z silnikiem i wszystkimi przewodami ? Jak maluję aero lub sprayem zawsze znajdą się takie miejsca gdzie farba nie dosięgnie, a u Ciebie ( u innych zresztą też) widać że cały model pokryty jest podkładem równomiernie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Kawał dobrej roboty zrobiłeś przy tym modelu. Trzymaj tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Jako iż Heisterkamp ma fajne malowania, będę się dalej bacznie przyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 11 Października 2008 Autor Share Napisano 11 Października 2008 tmajer: maluję sprayem to raz, po drugie tak obracam spray i ramę że wszędzie dojdzie farba i nie zrobią się przy tym zacieki. Zobaczysz że wszystko jest zamalowane jutro, bo skończyłem mlowac ramę na niebiesko, i wygląda bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 No to czekamy na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 No to czekamy na foty :Smile: Z niecierpliwością czekamy na foty. Swoja droga ja bałem się złożyć wszystko do kupy i malować w ivecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Wygląda extra mam tylko nadzieje że nizrobisz kichy w stylu że pomalujesz wszystko na jeden kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Wszystko narazie wygląda wspaniale. Nie mogę się doczekać na dalszą relację. Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Wygląda extra mam tylko nadzieje że nizrobisz kichy w stylu że pomalujesz wszystko na jeden kolor. Tu się nie robi kichy... tak robią producenci dla firm spedycyjnych - wedle życzenia. Ma być rama z silnikiem niebieska to jest i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 Ej koleś ( TomaszDudek ), ale sobie siary narobiłeś, ja staram się odwzorwoac model w 100%, to się nazywa modelarstwo redukcyjne, niewiem czy wiesz. Tak pozatym to jeszcze sie nie spotkałem żeby jakiaś ciężarówka miała orginalnie malowane detale na jakiś inny kolor ( np. turbina i kolektory na srebrno ) , a troszkę tego widziałem. Wszystko idzie na jeden kolor. Dobra, po niemiłym początku czas na konkrety To tyle narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 No żeczywiście niebieski kolorek jest boski , super to wygląda , coś czuje ze niezły dafik powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi