slepy Napisano 26 Grudnia 2018 Share Napisano 26 Grudnia 2018 (edytowane) Mam takie pytanie. Czy podkłady w sprayu w linku poniżej nadają się do modeli plastikowych? Link: https://www.klakiernik.pl/pl/c/W-sprayu/49 Edytowane 26 Grudnia 2018 przez slepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 26 Grudnia 2018 Share Napisano 26 Grudnia 2018 Ogólnie spróbuj .Lakierami samochodowymi niby można.Cuchną podobnie jak podkład cytadel czarny czy biały.Niemniej czy to to samo?Wziąć na próbę i ma jakimś plastiku starym modelu przetestować.Cytadel płacisz za markę handlową i koszt koło 50zeta lub ciut więcej.A tu góra 20-30zeta.Ale jak pisałem nie mam pojęcia czy to to samo zawsze trzeba sprawdzić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slepy Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2018 Gdzieś, kiedyś czytałem że ktoś stosował Motipa jako podkład ale głowy sobie za to nie dam uciąć... Mnie bardzo pasowały podkłady Army paintera ale trudno z nimi o dostępność. Umiarkowane zdanie mam o tamiyi(często pluje i bąble się na powierzchni modelu robią mimo że dobrze się wymiesza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 26 Grudnia 2018 Share Napisano 26 Grudnia 2018 15 minut temu, slepy napisał: Mnie bardzo pasowały podkłady Army paintera ale trudno z nimi o dostępność. https://allegro.pl/kategoria/modelarstwo-1061?string=army painter primer&order=m&bmatch=baseline-n-dict-col-1-3-1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slepy Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2018 Dziękuje ci za link ale cena ich jak dodać przesyłke to drogo bo 59 zł. Ja lokalnie u mnie tam gdzie kupuje płace 39 zł tylko jak napisałem u mnie raz jest a raz nie ma. No ale ktoś by powiedział że takie są koszty przesyłki i ma racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Grudnia 2018 Share Napisano 26 Grudnia 2018 28 minut temu, slepy napisał: Gdzieś, kiedyś czytałem że ktoś stosował Motipa jako podkład ale głowy sobie za to nie dam uciąć... Używam cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slepy Napisano 26 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2018 Ano widzisz może ja też spróbuje bo cena przystępna nawet jak dodam przesyłke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Grudnia 2018 Super Moderator Share Napisano 26 Grudnia 2018 Ja jako podkład, używam lakieru "boll" do zderzaków. Daje cienką równą powłokę. Używam od zawsze i jeszcze nigdy nie oderwałem farby od podkładu, podczas ściągania maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi