GreGG24 Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Zamieszczam ostatni wykonany przeze mnie w ubiegłym roku model pojazdu. Jest to model czołgu średniego Turán II z armatą krótkolufową 75 mm, z firmy IBG. Model wykonany prosto z pudła. Malowany farbami Tamiya i Mr Hobby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 (edited) Fajnie wyszedł - podoba mi się na minus reflektory, kalka z tyłu chyba trochę krzywo siadła(3 foto) - chyba, że tak wygląda tylko na zdjęciu^^ Edited January 3, 2019 by Adamerio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Kamuflaż fajny tylko dlaczego miejscami ten wash taki ordynarny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 W dniu 3.01.2019 o 16:29, Adamerio napisał: Fajnie wyszedł - podoba mi się na minus reflektory, kalka z tyłu chyba trochę krzywo siadła(3 foto) - chyba, że tak wygląda tylko na zdjęciu^^ Fakt, mogłem wydrążyć, wymalować na srebrno i wypełnić GX100. Co do kalki, sam nie wiem. Na tym zdjęciu wygląda lekko krzywo, ale jak popatrzysz na nity, to idzie równo wzdłuż nich. Więc sam nie wiem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 8 godzin temu, Panzer4 napisał: Kamuflaż fajny tylko dlaczego miejscami ten wash taki ordynarny? Miałem trochę problemu ze zmywaniem, nawet waciki namoczone w white spirit nie chciały mi zmyć tego washa między nitami... Ale popracuję nad tym lepiej przy kolejnym. I Zrinyi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakurzony Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 Przyłączam się do uwag kolegów - elegancko złożony i naprawdę fajnie pomalowany model ze zbyt mocnym washem (a, przy okazji próby jego zmywania, filtrem) i zbyt słabym brudzeniem (chociażby jakieś kurzenie na układzie jezdnym) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts