Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamieszczam ostatni wykonany przeze mnie w ubiegłym roku model pojazdu.

Jest to model czołgu średniego Turán II z armatą krótkolufową 75 mm, z firmy IBG.

Model wykonany prosto z pudła. Malowany farbami Tamiya i Mr Hobby.

85930EEA-365C-45AA-80AA-EC1540B9C5BE.jpeg

28787486-7825-49E6-A893-A79657B84334.jpeg

71A10581-18E6-403E-9355-89FCF4DB386A.jpeg

7D019BD8-81C4-4AC7-9A3F-BB2197750A55.jpeg

1B039333-85AF-4438-A6C0-E85F3675F93A.jpeg

Napisano (edytowane)

Fajnie wyszedł - podoba mi się :) 
na minus reflektory, kalka z tyłu chyba trochę krzywo siadła(3 foto) - chyba, że tak wygląda tylko na zdjęciu^^

Edytowane przez Adamerio
Napisano
W dniu 3.01.2019 o 16:29, Adamerio napisał:

Fajnie wyszedł - podoba mi się :) 
na minus reflektory, kalka z tyłu chyba trochę krzywo siadła(3 foto) - chyba, że tak wygląda tylko na zdjęciu^^

Fakt, mogłem wydrążyć, wymalować na srebrno i wypełnić GX100. Co do kalki, sam nie wiem. Na tym zdjęciu wygląda lekko krzywo, ale jak popatrzysz na nity, to idzie równo wzdłuż nich. Więc sam nie wiem...

Napisano
8 godzin temu, Panzer4 napisał:

Kamuflaż fajny tylko dlaczego miejscami ten wash taki ordynarny?

Miałem trochę problemu ze zmywaniem, nawet waciki namoczone w white spirit nie chciały mi zmyć tego washa między nitami... Ale popracuję nad tym lepiej przy kolejnym.  I Zrinyi.

Napisano

Przyłączam się do uwag kolegów - elegancko złożony i naprawdę fajnie pomalowany model ze zbyt mocnym washem (a, przy okazji próby jego zmywania, filtrem) i zbyt słabym brudzeniem (chociażby jakieś kurzenie na układzie jezdnym)