nurekogorek Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 Cześć Czy mógłby ktoś pomóc w sprawie napisów eksploatacyjnych na An-2? Jakie, w których miejscach, krój i wielkość liter? Jakiś dokument normujący to? Wiem, że temat pewnie płynny, bo to w końcu 60 lat używania, ale od czegoś trzeba wyjść. Docelowo trafią na AN-2 z 42 el z Bemowa kamuflaż Meduza, skala 1:1 czyli prawdziwy samolot. Pozdrawiam! Michał Wajnchold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 Najszybciej w PZL Mielec lub 42 BL w Radomiu ( ostatni w MON jest eksploatowali, dokumentacja na pewno na ET została), ewentualnie szukać po Aeroklubach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 Widziałem jednego prosto po wyjściu z jednostki i on nie miał kompletnie żadnych napisów eksploatacyjnych (poza zaznaczeniem stopni do wchodzenia na kadłub), choć oczywiście był przemalowywany i to zapewne nie jeden raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 Zapytaj tu: https://www.facebook.com/Aeroplan.SC/ Po ostatnich remontach u nich pojawiło się trochę napisów na Antkach więc chyba mają szablony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurekogorek Napisano 7 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2019 Dzięki wielkie za wskazówki. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 7 Stycznia 2019 Share Napisano 7 Stycznia 2019 A cóż to za maszyna się odrestaurowuje i gdzie? Jakiś nr seryjny, taktyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 7 Stycznia 2019 Share Napisano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Napisy eksploatacyjne są w monografii An-2 autorstwa Zbigniewa Luranca (Skrzydła w miniaturze nr 14). Poza tym poszukałem i okazało się, że mam kilka stron z instrukcji obsługi technicznej An-2 dotyczących właśnie napisów eksploatacyjnych. Niestety nie wszystkich. Konkretnie mam te: - napisy z prawej wewnętrznej i zewnętrznej strony kadłuba - napisy na lewym i prawym skrzydle dolnym - napisy na stateczniku poziomym - napisy na prawym górnym skrzydle - napisy na kadłubie od dołu Podaj mi maila na PW, to Ci podeślę. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez djack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi