Berni Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Serwusik. Na matę trafiają następne "żuczki".... Academy 13406 - M151A2 TOW missile launcher + LF 1142 – IDFM151 OREV conversion set Academy 13406 - M151A2 TOW missile launcher + LF1277 M151A1 Detailing set Zawartość dodatków i pierwsze dłubanie: Edytowane 25 Stycznia 2019 przez Berni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 Wrzuć zdjęcia pojazdów rzeczywistych, żebym wiedział co będziesz budował. Kibicuję. Do mnie Levi właśnie shmira z Academy nabyta drogą wymiany... Temat arcy ciekawy... Tylko będziesz potrzebował kalek do pojazdów IDF... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2019 I pierwsze lepionki... Pozdrawiam I do następnego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2019 Fotki pierwowzorów żądane przez mandrivecs, oczywiście modele będą luźną interpretacją oraz wypadkową chęci i umiejętności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Kibicuję temu projektowi. Mój znajomy buduje M151A2, ale 1:1. Oczywiście czekam na Shmirę. Edytowane 20 Stycznia 2019 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 Jak byś chciał TOW-az AFV Club na wymiane tego starego z academy to daj znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 Kibicuję jako kolejny, kiedyś w ubiegłym wieku mierzyłem się z tym tematem, niestety materiałów wtedy było jak na lekarstwo więc chętnie podpatrzę. Pierwsze z publikowanych zdjęć to jest "czysta" amerykańska wersja w zasadzie pudełkowa, nawet kół nie trzeba wymieniać :) Co do "szmiry" Mandrivecs to powinieneś już ją mieć :) Chociaż ostatnio wysyłałem paczkę do Niemiec i "szła" trzy tygodnie, a był priorytet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 Może dziś dojdzie Jurek... Właśnie zauważyłem że IDF mają inne koła..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 Ja na Twoim miejscu wybrałbym konkretny pojazd (gdzieś z czeluści internetu) i starał się go odwzorować... Daje to o wiele więcej satysfakcji niż improwizowane składanie zestawów..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Stycznia 2019 Share Napisano 21 Stycznia 2019 Mam kilka świetnych zdjęć Shmiry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 25 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2019 Serwusik. W dniu 21.01.2019 o 12:28, makinen napisał: Mam kilka świetnych zdjęć Shmiry Mam nadzieję że się podzielisz jak będę budował Szmiry dwie No, ale lecimy dalej z tematem, troszkę blaszek, troszkę żywic i już widać pierwsze różnice miedzy hamerykańcem a koszernym... Pozdrawiam, do następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Tego też masz w planie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 4 Lutego 2019 Autor Share Napisano 4 Lutego 2019 Serwusik. W dniu 27.01.2019 o 21:07, makinen napisał: Tego też masz w planie? Tak, tego też. Konwersja BD już leży w magazynku i dojrzewa... Lecimy dalej z budową: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 Oglądam w telefonie, wiec atrakcje żadne, ale zajrzę na większym ekranie. Super, ze kontynuujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 Dobrze idzie..! Jestem pod wrażeniem wykonania wysokiego wydechu z konwersji Legenda - nie jest to prosta sprawa; trzeba wygiąć rurę wydechu, nałożyć dystanse i owinąć siatką... Mozolna robota (szczególnie z gięciem, żeby zachować właściwe długości odcinków... Podoba się..! Co do konwersji BD - zacząłem ją kiedyś "grzebać" ale z racji jakości wróciła z powrotem do kartonu - główne mankamenty: 1) koła - nie są okrągłe, tylko jajkowate; szczęście w nieszczęściu, że jajo po zeszlifowaniu (razem z bieżnikiem oczywiście) można ewentualnie ustawić do podłoża; ogólnie bieżnik jest słaby, występują przesunięcia... felgi są delikatne - osobiście połamałem zapas (na szczęście w oryginale na zapasie wożono też standardowe koła). 2) Kanistry są pokraczne - za długie, za chude, do wyrzucenia. 3) Uzbrojenie na poziomie plastiku z Academy - do wymiany... Reszta jakoś obleci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 Dobrze Mariusz prawi- wydech ekstra. Ile będzie wszystkich modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 5 Lutego 2019 Autor Share Napisano 5 Lutego 2019 Serwusik. 14 godzin temu, mandrivecs napisał: Dobrze idzie..! Jestem pod wrażeniem wykonania wysokiego wydechu z konwersji Legenda - nie jest to prosta sprawa; trzeba wygiąć rurę wydechu, nałożyć dystanse i owinąć siatką... Mozolna robota (szczególnie z gięciem, żeby zachować właściwe długości odcinków... Podoba się..! Dziękuję. Rzeczywiście wydech nie był prosty do zrobienia, ale jakoś się udało Wystarczyło poświęcić jeden wieczór...i kawałek popołudnia... 14 godzin temu, mandrivecs napisał: Co do konwersji BD - zacząłem ją kiedyś "grzebać" ale z racji jakości wróciła z powrotem do kartonu - główne mankamenty: 1) koła - nie są okrągłe, tylko jajkowate; szczęście w nieszczęściu, że jajo po zeszlifowaniu (razem z bieżnikiem oczywiście) można ewentualnie ustawić do podłoża; ogólnie bieżnik jest słaby, występują przesunięcia... felgi są delikatne - osobiście połamałem zapas (na szczęście w oryginale na zapasie wożono też standardowe koła). 2) Kanistry są pokraczne - za długie, za chude, do wyrzucenia. 3) Uzbrojenie na poziomie plastiku z Academy - do wymiany... Reszta jakoś obleci... Mam na koncie polepione trzy konwersje BD, Jeep SAS, Chevtolet LRDG i Mercedes WOLF a jeszcze więcej w magazynie, wiec już poniekąd wiem czego można spodziewać po nich... Ale moim zdaniem nie jest źle, mi wystarczają, przeszkadza mi tylko kruchość ich żywicy... 14 godzin temu, makinen napisał: Dobrze Mariusz prawi- wydech ekstra. Ile będzie wszystkich modeli? Dziękuję. w kolejce czekają jeszcze takie zestawy: Academy 1304 - M151A1 Israel Defence Forces Shmira + Eduard 35512 M-151A1 Shmira + Legend LF1043 IDF M151A1 Detailing/Accessory set Academy 1304 - M151A1 Israel Defence Forces Shmira + Eduard 35512 M-151A1 Shmira + CMK 3035 - M-151 IDF armament set Academy 1314 - M151A2 Ford Mutt Academy 1312 - M151A2 HardTop with trailer+Eduard 35666 M151A2 HardTop Academy 1323 - M151A1 Vietnam + CMK 3036 Armoured Mutt-Vietnam Academy 1323 - M151A1 Vietnam + Legend LF1051M151 Accessory set(Vietnam) Academy 1326 - M151A2 MUTT & trailer+LF1277 M151A1 Detailing set Tamiya 35123 – U.S M151A2 Ford MUTT+Eduard 35413 M-151A2 + Black Dog - T35121 M151 FAV conversion set Tamiya 35123 - U.S M151A2 Ford MUTT+LF 1141 - IDF M151 OREV Missile Carrier a planuję dokupić jeszcze 2 : Tamiya 35334 American Utility Truck M151A1 (Vietnam War) Tamiya 35332 American Utility Truck M151A2 (Grenada 1983) Czyli jak dobrze pójdzie, będzie czas, zdrowie i kasa to kolekcja samych "żuczków" będzie wynosić 16 modeli z czego 3 są już sklejone, 2 w budowie, 9 w magazynie i 2 w sklepie Do następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) Muttków można zrobić prawie tyle co humvee w różnych odmianach, wersjach i konfiguracjach... Patrzę dalej na postępy... Sklonuj sobie te siedzenia z Legenda, żeby Ci wystarczyło do reszty projektów. Zestawowe strasznie wyglądają w porównaniu z tą żywicą. Ps. Tamiya 35334 American Utility Truck M151A1 (Vietnam War) - jak najbardziej - fajny dach i wreszcie poprawione tylne nadkola na wersję A1, mimo mankamentów w postaci odlanych z plastyku świateł i jednoczęściowego przedniego grilla razem z chłodnicą warty kupienia. Tamiya 35332 American Utility Truck M151A2 (Grenada 1983) - bez sensu, mankamenty w postaci chłodnicy i świateł w modelach Tamiya nie zniknęły, z nowych części tylko M2 i tobołki - te możesz wziąć z innych modeli... Ja na Twoim miejscu bazował bym na A2 Academy - lepszy model zwyczajnie (chyba, że bardzo zależy Ci na ludkach)... Edytowane 5 Lutego 2019 przez mandrivecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 7 Lutego 2019 Share Napisano 7 Lutego 2019 Pytanie (może i głupie i nie w czasie) : Zastanawiałeś się nad kolorem bazowym? A jeżeli tak to czy to ma być np. z kompletu VALLEJO Model Air 141. IDF Sand Gray 73 VALLEJO Model Air 142. IDF Sinai Grey 82 VALLEJO Model Air 43. Olive Drab Dlaczego pytam? Stoi u mnie sklejony bazowy mutt whit tow i to conajmniej 15 lat czeka na pomalowanie, więc w związku z tym wątkiem nadszedł na niego czas (na pomalowanie zakończenie) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Lutego 2019 Share Napisano 7 Lutego 2019 Ja podobnie jak do Merkav stosuję specjalny odcień z palety Lifecolor IDF Sand grey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Lutego 2019 Share Napisano 7 Lutego 2019 26 minut temu, Stojkovic napisał: Ja podobnie jak do Merkav stosuję specjalny odcień z palety Lifecolor IDF Sand grey. Ja tez swoje ostanie dwa IDF malowałem tą farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 15 Lutego 2019 Autor Share Napisano 15 Lutego 2019 Serwusik. W dniu 7.02.2019 o 09:17, chorąży napisał: Pytanie (może i głupie i nie w czasie) : Zastanawiałeś się nad kolorem bazowym? A jeżeli tak to czy to ma być np. z kompletu VALLEJO Model Air 141. IDF Sand Gray 73 VALLEJO Model Air 142. IDF Sinai Grey 82 VALLEJO Model Air 43. Olive Drab Dlaczego pytam? Stoi u mnie sklejony bazowy mutt whit tow i to conajmniej 15 lat czeka na pomalowanie, więc w związku z tym wątkiem nadszedł na niego czas (na pomalowanie zakończenie) ... A ja do swojego Mutta IDF użyję VALLEJO Model Air 141. IDF Sand Gray 73, amerykański będzie pomaziany w MERDC SUMMER VERDANT. Lecimy dalej z "żuczkami"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 15 Lutego 2019 Autor Share Napisano 15 Lutego 2019 Wyrzutnia adoptowana z zestawu AFV... Dziękuję Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berni Napisano 15 Lutego 2019 Autor Share Napisano 15 Lutego 2019 I wyrzutnia koszerna z zestawu Academy wzbogacona Legendem: Pozdrawiam, Do następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 Zostały mi żywiczne pociski do TOW- jak chcesz, to mogę Tobie podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi