TAW Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 (edytowane) Malowany w zimowym kamuflażu z mroźnego frontu wschodniego. Podobno niejaki Michael Wittmann polował w nim na radzieckie czołgi. Prawdopodobnie gdyby go takim zobaczył to pewnie by do niego nie wsiadł Schodząca biała farba to Washable White od Miga. Efekty brudzenia i rdzy - specyfiki Miga oraz błoto z Vallejo. Podczas nakładania kalkomanii na lufę kalka się niestety rozpadła i przyklejałem w trzech kawałkach przy pomocy lakieru bezbarwnego. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 LOL... Wittmann polował na niemieckie czołgi :c)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 (edytowane) ale po za tym... wszystko ładne :c)... może tylko to mi się nie podoba, że pod "wapnem" powinien być kamuflaż Dunkel Gelb i brązowymi i zielonymi plamami. Edytowane 23 Stycznia 2019 przez ams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2019 24 minuty temu, ams napisał: LOL... Wittmann polował na niemieckie czołgi :c)))) Hehe... Pisane z dzieckiem na kolanach. Dzięki za spostrzegawczość. Poprawione. A co do kamuflażu pod wapnem to znalazłem w sieci zdjęcia (modeli) z szarym lub żółtym. Archiwalnego zimowego nie udało mi się znaleźć a i tak by nie było by widać jaki to kolor więc wybrałem szary. Żaden natomiast nie miał pod spodem plam. Ale jeżeli w tym okresie obowiązywał taki schemat malowania to też mogłem wziąć go pod uwagę lecz wybór padł na taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Podoba mi się że nie boisz się eksperymentować i stosować różnych technik. Nie zagłębiam się w merytorykę bo może jak Seb wpadnie to ci wszystko powie. Mam nadzieję że do następnego modelu otworzysz warsztat. Sam model jest, hm... powiedziałabym lepszy niż gorszy. Tym razem odpuszczę sobie wytykanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Ja w stosunku do IS-a widzę duży postęp ( odnośnie modelu jak i zdjęć ), tym bardziej, że wziąłeś na tapetę niełatwe, zimowe malowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Z daleka wygląda obiecująco, a i z bliska ma momenty. O merytoryce myślę nie ma co dyskutować, kolega wykonał model prosto z pudła, a Tamiyowskie Tygrysy są bardzo, ale to bardzo uproszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi