Jump to content

MiG-21UM Trumpeter 1:48

KRL
 Share

Recommended Posts

Model wykonany w ramach odpoczynku i uspokojenia nerwów po kilkudziesięciu godzinach pracy z żywicznym modelem HPH. 

MiG-21UM Trumpeter 1:48, skleiłem ten model w trzech różnych skalach 1:32, 48 i 72 i wiem że to dziwnie zabrzmi ale zdecydowanie najsłabszy jakościowo okazuje się być ten w skali 1:32.

Model ma swoje wady czytałem gdzieś że model Trumpka to karykatura MiG'a-21UM ale i tak wygląda to lepiej niż ten sam model w skali 1:32 model ma wnętrze od Edka i kalki które były w pudełku do konkretnie tego modelu nawet nie pamiętam kto jest producentem natomiast pewne jest że jedna z cyferek ma niewłaściwy kształt.

W kwestii samego złożenia modelu jest to model który składa się przyzwoicie bez wielkich problemów.

7tByH2c.jpg?2vBn6Xz7.jpg?1ypCPjKK.jpg?1zi2dxYQ.jpg?1wWMUDl7.jpg?17RaPQNJ.jpg?1W2NqtPr.jpg?1

Edited by KRL
  • Like 2

• 2 weeks later...

Fajny model wyszedł ale za blisko trzymasz aparat chyba i się rozmazuje zdjęcie. Spróbuj robić z większej odległości. Białe tło nie musi być na całej focie, można je dodać nawet w paincie wtedy rozjaśnić i masz dużo większą powierzchnię 2-planu. Rozjaśnienie robię w starej aplikacji Picasa ale pewnie można to zrobić w każdej.

RDmxwea.jpg?2

1. Fota bez obróbki                                                        

ccpcJZy.jpg?2

2.Fota z dodanymi białymi kwadratami w Paintcie 

q0Skgix.jpg?2

3.Rozjaśnienie suwakiem "Światła" w Picasie. Te same wymiary fot. Uwżać trzeba tylko, żeby nie rozjaśnić za mocno.

Edited by shadowmare