kondibakugan Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 Witam, przedstawiam model czołgu T-34/76 CHTZ firmy Tamiya w skali 1:35. Z dodatków są blaszki Abera oraz lufa tłoczona tego samego producenta. Drzewo jest produkcji Freon. Proszę o opinię i zapraszam do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 9 Marca 2019 Autor Share Napisano 9 Marca 2019 Spróbuję jeszcze raz psiknąć matem, kolor na żywo jest jaśniejszy ale rzeczywiście i tak wyszedł dość ciemny, , dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 Wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć. Jeżeli mówimy o obecnych trendach malarskich to jeszcze trochę drogi przed tobą. Widać że próbowałeś jakiegoś rozjaśniania modelu, ale słabe zdjęcia nie pozwalają się dobrze temu przyjrzeć. Obicia są bardzo słabo zrobione, brak jakichś zacieków itp. Przy następnym modelu załóż warsztat i wtedy będzie się na bieżąco podpowiadać co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 Niestety koledzy przedmówcy mają rację. Model jest za ciemny a obicia nienaturalne. Załóż warsztat następnym razem a wielu błędów da się uniknąć lub na czas poprawić. I nie zniechęcaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 9 Marca 2019 Autor Share Napisano 9 Marca 2019 Dziękuje za opinie, z obić jestem najmniej zadowolony ale następnym razem spróbuje gąbeczka a nie pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Marca 2019 Share Napisano 10 Marca 2019 3 godziny temu, kondibakugan napisał: Dziękuje za opinie, z obić jestem najmniej zadowolony ale następnym razem spróbuje gąbeczka a nie pędzlem. Z mojego doświadczenia najlepiej wychodzą (przynajmniej mnie) obicia robione metoda łączoną, czyli na "lakier do włosów", gąbeczką i pędzlem. Coś w temacie robienia dokumentacji fotograficznej: https://www.facebook.com/pg/team4model/photos/?tab=album&album_id=346823415656166 Mnie to pomogło rozwiązać dużo problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 10 Marca 2019 Autor Share Napisano 10 Marca 2019 Jeszcze próbowałem specyfikiem od Miga i wyszło nawet ok tylko ze bardziej nadaje się to do 1:35 a ja testowałem na 1:100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 10 Marca 2019 Share Napisano 10 Marca 2019 Lufa jest toczona a nie tłoczona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 10 Marca 2019 Autor Share Napisano 10 Marca 2019 5 godzin temu, Taki Jeden napisał: Lufa jest toczona a nie tłoczona. Autokorekta w smartfonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 15 Marca 2019 Share Napisano 15 Marca 2019 Koła zdaje się lewitują i gąski gumowe wyglądają koszmarnie. Jak pisali koledzy, działaj dalej, zakładaj warsztaty, unikniesz podstawowych błędów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi