koksik750 Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Pora zacząć kolejny projekt - Nissan 350z w wersji Nismo. Model będzie wykonany bez żadnych modyfikacji, wzbogacony jedynie o elementy fototrawione. Kolor - cukierkowy brąz/pomarańcz na średnio ziarnistej metalicznej bazie. Farby oczywiście Zero Paints. Podłoga, lusterka, spojler i karoseria przygotowana i pokryta białym podkładem Tamiyi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Brawo Kolego. Następny ładny projekt zaczynasz, już siedzę w pierwszym rzędzie z popcornem. Pozdr Marcus p.s. coraz częściej się skłaniam do zakupu tej podstawki do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Bardzo fajne autko wybrałeś. Trzymam kciuki aby udało Ci się wykonać je tak jak pozostałe Twoje modele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Fajne fajne autko , a co z tą panterką co robiłes ?? o ile dobze pamietam to tez był 350Z . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 5 Marca 2008 Autor Share Napisano 5 Marca 2008 Tamta 350 zdobyła status poligonu doświadczalnego - po tylu kąpielach w dot-cie zrobił się kruchy jak faworek. A u mnie nie ma miejsca na nie wypały - każdy model musi być wykonany przynajmniej dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 (edytowane) Noooooo koksik750 . Mam nadzieję, że przy tym modelu tak samo wpadnę w zachwyt jak przy Lexus' ie IS. Czekam na dalszą część relacji. Pozdrawiam Edytowane 5 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 5 Marca 2008 Autor Share Napisano 5 Marca 2008 Elementy pokryte bazą metaliczną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 5 Marca 2008 Autor Share Napisano 5 Marca 2008 I wkońcu cukierkowy brąz/pomarańcz: Nie było łatwo ale jakoś to się pomalowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Znowu Ci skorka pomaranczy wyszla... Bedzie troche polerowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 5 Marca 2008 Autor Share Napisano 5 Marca 2008 Przecież to nie lakier bezbarwny - nie będzie polerowania. Farby Zero nie mają idealnie gładkiej struktury. W realu to wygląda jak minimalna skórka, lecz nie przeszkodzi w położeniu bezbarwnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Rozumiem , ten kolorek jest miodowy . Powodzenia przy bezbarwnym . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 koksik750 Powiedz mi czego użyłeś jako bazy metalicznej? i jakim lakierem/farbą to pokryłeś? wyczytałem, że farby ZERO, ale to nazwa firmy czy nazwa produktu firmy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 5 Marca 2008 Autor Share Napisano 5 Marca 2008 Firma Zero Paints, baza to Medium Metallic Base, kolor to Candy Liquid Bronze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 7 Marca 2008 Autor Share Napisano 7 Marca 2008 Malutkie postępy: Pomalowane progi i dolna część zderzaka: Zostaje mi przetestować lakier Zero i jak wyjdzie ok to mogę kłaść bezbarwny lub prysnąć gunze. No i muszę czekać na pomarańczową farbę do wnętrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 Mam pytanko gdzie kupiłeś ten przyrząd do pottrzymywania malowanych części ?? Czy sam coś takiego zrobiłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 Dla mnie jak narazie bomba. Malowanie po prostu miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 11 Marca 2008 Autor Share Napisano 11 Marca 2008 Mam pytanko gdzie kupiłeś ten przyrząd do pottrzymywania malowanych części ?? Czy sam coś takiego zrobiłeś ?? Kupiłem w jakimś zagranicznym sklepie. Ale można je dostać też w polskich sklepach modelarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Mam pytanko gdzie kupiłeś ten przyrząd do pottrzymywania malowanych części ?? Czy sam coś takiego zrobiłeś ?? Kupiłem w jakimś zagranicznym sklepie. Ale można je dostać też w polskich sklepach modelarskich A wiesz może w jakim polskim sklepie modelarskim najlepiej internetowym mogę dostać taką podstawkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Marca 2008 Autor Share Napisano 12 Marca 2008 są bodajże na www.modelcentrum.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Marca 2008 Autor Share Napisano 12 Marca 2008 Po dwóch warstwach lakieru: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 No mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 No pięknie q... pięknie... pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Fajny kolorek nie mogę doczekać się galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Kolorki robią niesamowite wrażenie! A tak na marginesie, jakie ma zastosowanie najpierw bazy metalicznej, a potem koloru? Dale to jakiś specjalny efekt? Bo wydaje mi się, że ta baza zostanie pokryta kolorem i nie będzie widoczna. No chyba, że kolor właściwy jest lekko transparentny? Poprzedni model (Honde CRX) malowałem podkładem, potem kolorem metalicznym i na końcu bezbarwnym, ale może ta Twoja technika daje jakieś lepsze efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 No chyba, że kolor właściwy jest lekko transparentny? Tak właśnie mi się wydaje. Świetne efekty uzyskuje się malując metaliczną bazą i na to lakiery typu "clear". Można świetnie dobierać odcienie dodając jedną warstwę lakieru i efekty są takie jakie mamy okazję oglądać Piękny kolorek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi