Zinowij Piotrowicz Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 Zacząłem sklejać Model Me-163 Komet z Academy, skala 1:72. Zdecydowałem się na wersję szkoleniową (S) w malowaniu radzieckim. Model jest sklejany z pudełka. To mój pierwszy model, więc proszę o wyrozumiałość. Na razie skleiłem kokpit, już od początku pojawiły się problemy - nie udało mi się prosto przykleić jednego z drążków i mała szparka (niedopasowana osłona przedniego fotela), którą próbowałem "uszczelnić" farbą, ale nie udało się. Niech już tak zostanie, bo boję się, że rozbabrzę. Zdjęcia zaraz będą, tylko mi się fotosik spóźnia z rejestracją. O, już mam: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/963da0d574b5c065.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/21b5b221d2ad98d0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 no i co tak stanęło? gdzie rozwój akcji tawarisz Piorowicz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Ponieważ autor tematu tow. Zinowij Piotrowicz milczy jak zaklęty postaram się swoimi poczynaniami zmobilizować go do dalszej ralacji. Jeśli zaś się nie uda...trzeba będzie samemu pociągnąć temat. Chodzi o zestaw ACADEMY 1673: waloryzacja zestawem Part S72121 nie jest przewidziana. I nie dlatego. że to blaszki do wersji "B". Czyściutki, bez nadlewek, jam skurczowych i śladów do wypychaczach, nic tylko robić. Już po godzinie sklejania mamy moduły robcze gotowe do malowania: Ideałem jest Me-163S w radziekim malowaniu: obrazek zapozyczony ze strony: www.ww2aircraft.net lub (jak w TBiU nr141; ostatni rysunek na tylnej okładce). Sprawa wydaje się o prosta, gdyż zestaw kalkomanii oprócz numerów obowiązkowych, zawiera jeszcze dwa komplety cyferek 0-9. Jednak gminna wieść niesie, że owe "94" było żółte, kalka oferuje białe. Jak będzie zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 polecam ten model bo sam go niedawno sklejałem ale wyszedł mi marnie :( same części to rewelacja, kalki też dobre i jeszcze holownik do tego się ładnie prezentuje ciekawie będzie wyglądał w radzieckim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 to będzie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 i jeszcze holownik do tego się ładnie prezentuje tylko , że ten 'holownik', czyli ciągnik jest wzięty z kosmosu - jeszcze tragiczniejszy pod względem merytorycznym niż w Hellerze. A sam model jak najbardziej OK, szczególnie właśnie ta sowiecka wersja S - bardzo ładnie wygląda z gwiazdami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 sam myśle o tym Komecie i rozmyślam nad szwabską na pomarańcz lub nad wersją z czerwonymi gwiazdkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 czyli ciągnik jest wzięty z kosmosu http://xmb.stuffucanuse.com/xmb/viewthread.php?tid=4442 czyli to co widać pod koniec filmu nie istnieje? ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 Das sowjetische Düsenflugzeug Ciekawe jak Ci wyjdzie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 RAV opada na widok modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Po miomo: niezaprzeczalnych dowodów istnienia tego cudaka, nie zamierzam go budować. Kolega AVI ma rację -bieda z nędzą. Po za tym końcowa wizja nie przewiduje takiego rozwoju akcji. Ruski nawet jak przechwycił ciągnik pewnie znalazł dla niego sto innych zastosowań.... Prace posuwają się powolutku: za to panowie, upssss...."Towarzysze" lotnicy mieszczą się w... ogólnej koncepcji: Dla kolegi RAV Brawo! Piękne maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 no jak na razie nieźle Ci idzie tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Najbardziej nielubiany przeze mnie etap, maskowanie kabiny, właśnie zakończyłem: teraz powinno iść gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Czekam na efekt końcowy. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 a poza dodatkiem jakim są rosyjskie oznaczenia, przewidujesz jeszcze jakieś ciekawostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Nałożone barwy podstawowe: i brzuszek: Kalki to synteza oferowanych przez Academy(praktycznie niewidocznych, bo to głownie napisy eksploatacyjne oprócz "białego-94"): oraz przedpotopowych oznaczeń z....Jak'a-1/1M ZTS Plastyk CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 nice ładny maluch z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 krzychu-onisk: napisał: a poza dodatkiem jakim są rosyjskie oznaczenia, przewidujesz jeszcze jakieś ciekawostki? odpowiem tak: cierpliwości, przedsięwzięcie wciąż ewoluuje, autor sam jeszcze nie wie czym się ta historyjka zakończy. Tymczasem, i po "wysypce", tyle że przeniosła się na kadłub.. biedroneczki są w kropeczki: dalej tak to idze: aż w końcu: teraz się schnie, a CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Pora na finał: chodziło o to, że samolocik niby miał startować... Więcej zdjęć nie wypada zmieścić bo to nie Galeria tylko Warsztat. Myśle jednak, iż mały misz-masz mieści się w granicach przyzwoitości: Tym samym zamykam swoją relację z budowy tego "paznokcia". Reasumując: zestawik bardzo przyjemny, łatwo sklejalny. Miły taki. Pozdrawiam towarzysza Zinowija Piotrowicza, liczę że skończy co zaczął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Super Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Fajny,ale takiś jakiś mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 nooo rispekt, ładnie Ci wyszedł szacun za ciekawe podejście do pokazania Kometa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Co to jest za patent z tymi rozmazanymi kropkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 no właśnie wysłałem PW i nie mogę się odpowiedzi doczekać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Bardzo fajna biedronka! To są farby olejne dla plastyków? Kładziesz to na sidoluksie? Możesz pokazać pędzle jakimi ścierałeś? Spróbuję tak zrobić na mojej Foce. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi