Jakx Napisano 15 Kwietnia 2019 Share Napisano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) ... Edytowane 12 Maja 2019 przez Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Kwietnia 2019 Share Napisano 15 Kwietnia 2019 Podoba mi się, jedynie do czego mam uwagi to brak kurzu na powierzchni jezdnej bandaży kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Faktycznie zdjęcia tego nie oddają, ale bandaże są zakurzone. Być może powinny być mocniej - przyjrzę się im bliżej. Dziękuję za opinie Pozdrawiam, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 15 godzin temu, bazylms napisał: Podoba mi się, jedynie do czego mam uwagi to brak kurzu na powierzchni jezdnej bandaży kół. Dokladnie tak. Bardzo sympatyczna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 17 Kwietnia 2019 Share Napisano 17 Kwietnia 2019 A ja tym razem nie modelu, tylko o figurkach i tobołkach. Przyjemnie to wygląda. Dodałbym więcej cieni i świateł, podbiłbym je, żeby wyciągnąć jeszcze bardziej rzeźbę fałd na mundurach i tobołkach. Jak Ci się sklejało ten leciwy już zestaw? Mam z Italki III w planach, więc Twoja opinia bardzo mnie ciekawi. Jeżeli dawałeś jakieś dodatki, to proszę napisz. A i jeszcze jedno "ajabym" pomalował na ciemniejszy kolor balsę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam, Dziękuje za oceny i opinie. Pisałem już we wstępie, ale później przy edycji musiałem usunąć część z kilkoma fotkami - przez przypadek (zmiana lokalizacji zdjęć na www). Zatem powtórzę : "Crusader Mk. I od Italeri (zestaw nr. 6432) w skali 1:35, ulepszony zestawem elementów fototrawionych firmy Royal Model (zestaw nr. 0384) i dwoma metalowymi lufami karabinu BESA 7,92 mm od RB-Model (zestaw nr. 35B64 ). Model firmy Italeri to bardzo ciekawa pozycja i jedyny na rynku (w chwili obecnej) zestaw umożliwiający budowę czołgu Crusader Mk. I w skali 1:35. Spasowanie większości elementów jest satysfakcjonujące i wymaga wyłącznie kilku poprawek. Zestaw Royal Model jest również godny polecenia, chociaż nie jest pozbawiony kilku niedoskonałości, w postaci błędów w instrukcji montażu i dość grubych elementów fototrawionych, które wymagają większej siły (w porównaniu do zestawów firm ABER i EDUARD) przy odcinaniu, kształtowaniu i zginaniu – mimo wszystko solidny zestaw." Co do figurek - cały czas eksperymentuję z odpowiednim kontrastem. Bałem się, że wyjdą przerysowane dlatego tak zachowawczo. Następne powinny być lepsze . Z bambetlami trochę się śpieszyłem, żeby zdążyć na Wrocław, ale koniec końców jestem z nich zadowolony (uważam, że jak na zwykłą Tamiye wyszły nieźle). Co do koloru: "a ja wolę jasny!" ~_^ Pozdrawiam, Jakx Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Kwietnia 2019 Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Ochów i achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić! Strasznie mi się podoba! Poza tym to Italeri, a ja uwielbiam modele tej firmy. Wiele lat temu popełniłem podobnego. Stoi w galerii. Jednak twój to inna klasa... Mariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakx Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Wow Mario, bardzo dziękuję to bardzo miłe i bardzo mobilizujące!!! Wesołych świąt! Pozdrawiam serdecznie, Jakx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi