Moses Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Zanim opublikuje zaległości, wrzucę coś na warsztat. 3ci do kolekcji Corsair, drugi koreańczyk, tym razem od Italeri. Model o którym nie czytałem niczego pochlebnego od liczycieli nitów, ale po kilku przeróbkach na gablotowca się nada. Jak widać na zdjęciach, model wygląda całkiem przyzwoicie. Wklęsłe linie podziału. Suche złożenie też ok, po odpowiednim poszlifowaniu części powinno się obejść bez sporej ilości szpachli. Jedyny duży problem tego modelu to skrzydła. U4 był ostatnią wersją w której zestosowano płócienne pokrycie na skrzydłach. Italeri dało do swojego modelu nowsze skrzydła pokryte w pełni metalem. Więc siedzę i głowie się jak ten temat ugryść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Maja 2019 Autor Share Napisano 7 Maja 2019 Udało się rano wygospodarować czas na klejenie, więc wziąłem się za blaszkowanie kokpitu. Wykorzystałem do tego blaszkę Eduarda z serii Zoom dedykowaną do tego modelu, klejony przy pomocy Humbrolowego Clearfixa. Eksperyment powiódł się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Maja 2019 Autor Share Napisano 19 Maja 2019 Dziś podziałałem z silnikiem PW2800 Double Wasp. Ten z zestawu jest jakiś nieforemny, więc udało mi się pozyskać odlew żywiczny od Pavli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 No ten endżin prezentuje się znacznie lepiej niż pudełkowy 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Maja 2019 Share Napisano 24 Maja 2019 (edytowane) Na pierwszy rzut oka zdawało mi się, że żywica się nie zmieści- a tu proszę Niech zgadnę, malowanie w kropki rodem z TdF? Edytowane 24 Maja 2019 przez LordDisneyland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Maja 2019 Autor Share Napisano 27 Maja 2019 (edytowane) Tak @zegeye, silnik wygląda o niebo lepiej niż ten zestawowy @LordDisneyland dokladnie, będzie polka dot póki co kokpit skończony, znalazł się na swoim miejscu. Aby sobie ułatwić szpachlowanie, kokpit wkleiłem po połączeniu połówek kadłuba Edytowane 27 Maja 2019 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 Ładnie wygląda z przyjemnością poobserwuję sobie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Maja 2019 Autor Share Napisano 29 Maja 2019 Jedziemy dalej. Płatowiec sklejony do kupy. Jak widać nie obyło się bez szpachli. Najgorszym miejscem okazało się górne łączenie skrzydeł z kadłubem, oraz na spodzie łączenie kadlubów, szary były spore więc trzeba było wstawić wstawki z plastiku. Na skrzydłach widać też nieudolną próbę wykonania imitacji powierzchni krytej płótnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 (edytowane) Na zachętę fotka- może rób od razu małą scenkę: Ten z prawej ma na skrzydle nieźle złachaną gwiazdę... Przez ten kolor plastiku model dotąd jakoś mnie odrzuca ale może kiedyś i ja się za niego wezmę, dlatego oglądam wątek jak poligon doświadczalny Edytowane 30 Maja 2019 przez LordDisneyland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Maja 2019 Autor Share Napisano 30 Maja 2019 Dzięki za fotkę. Scenki nie będzie, i tak mnie jeszcze czeka walka z dwoma zestawami Corsairów od Italerii (F4U5N i AU-1), a jeszcze 3ch sztuk więcej bym nie zdzierżył ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2019 Jeden krok w przód dwa do tyłu. Matowa baza Modelmastera, była tak matowa że można było nią ser trzeć. Trzeba było wszystko zmywać i odnowa. Blackbasing z czarnego surfacera, do tego marmurek szarym surfaserem, jasno niebieskim i oliwkowym. Tym razem nie zaryzykuje spartolonego malowania i użyje znalezioną w składzie Tamke XF-17 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2019 Drugie podejście do malowania zakończone sukcesem. Użyłem do malowania ponownie Model Mastersa, tym razem rozcieńczanego Gunzowskim Leveling Thinnerem (dzięki Darku )Udało się rano wygospodarować czas na klejenie, więc wziąłem się za blaszkowanie kokpitu. Wykorzystałem do tego blaszkę Eduarda z serii Zoom dedykowaną do tego modelu, klejony przy pomocy Humbrolowego Clearfixa. Eksperyment powiódł się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Czy mi sie wydaje, czy efekt blackbasingu zniknął?Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Lipca 2019 Autor Share Napisano 4 Lipca 2019 W dniu 23.06.2019 o 07:42, sebastain napisał: Czy mi sie wydaje, czy efekt blackbasingu zniknął? Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Trochę tak, zdjęcia strasznie efekt spłaszczają, na żywo coś tam widać Dotarły Techmodowskie kalkomanie z insigniami państwowymi, te oryginalne są jakąś pomyłką, i tak Corsair posiada komplet oznaczeń. Do zamalowania została cześć osłony silnika, doklejenie podwieszeń HVARów i biorę się za to co sprawia mi ostatnio dużą radość, czyli brudzing :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi