qdlaty Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 Widzę, że przewinał się temat malucha od tego wydawnictwa, więc postanowiłem się podzielić z Wami moją wizją poloneza. Model składam kupując poszczególne numery w kiosku dlatego aktualizacja będzie raz w tygodniu, chyba, że wymyślę sobie jakieś mody, to częściej Obecnie jestem na numerze 14. Poniżej kilka zdjęć z moją pracą. Plus dla DA, że w porównaniu z maluchem zrezygnowali z dużej ilości śrubek i większość elementów jest na wcisk lub do klejenia Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 Blok silnika jest za czysty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 20 Maja 2019 Autor Share Napisano 20 Maja 2019 Blok silnika jest za czysty Wiem, będzie brudzony tylko póki co nie mam czym Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inndy Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 Wyglada super jak na razie. Ja swojego nie bede brudzil Kibicuje z Tesciem, ja sie w zyciu najezdzilem roznymi i nanaprawialem, a Tesciu wiele lat w FSO przepracowal Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 21 Maja 2019 Autor Share Napisano 21 Maja 2019 Wyglada super jak na razie. Ja swojego nie bede brudzil Kibicuje z Tesciem, ja sie w zyciu najezdzilem roznymi i nanaprawialem, a Tesciu wiele lat w FSO przepracowal Piotr. Ja poloneza miałem raz poloneza bardzo krótko i jakoś to auto do mnie nie trafiło. Tego składam, bo lubię sobie podłubać, coś tam pomodzić Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 22 Maja 2019 Autor Share Napisano 22 Maja 2019 W kiosku już numer 15, części masa, aż trudno zliczyć felga, góra gaźnika i bagnet. Bagnet łączymy z pompą paliwa i montujemy do bloku na wcisk, u mnie pasują idealnie i nie trzeba nic kleić. Górę gaźnika montujemy do zamontowanej wcześniej dolnej części, a felgę łączymy z oponą analogicznie do poprzednich. Jak zwykle jakość na poziomie mnie zadowalającym, pasowanie ok i nie ma się do czego przyczepić. Dodatkowo przyszła mi dziś paczuszka z elementami malucha i dwoma pieskami Reszta na zdjeciach. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 22 Maja 2019 Autor Share Napisano 22 Maja 2019 Pierwsze próby washa, robie to pierwszy raz w życiu, więc jak coś jest nie tak, to proszę o porady co poprawić Póki co w ruch poszedł gaźnik i kolektor. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 24 Maja 2019 Autor Share Napisano 24 Maja 2019 Pobrudziłem jedną stronę silnikaWysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 25 Maja 2019 Share Napisano 25 Maja 2019 (edytowane) Dorzucę moje 5gr, bo akurat z paroma Poldożerami miałem stycznośc i ogólnie z samochodami mam ciągły kontakt, też od strony mechanicznej (wiec i spodniej). Oslona kolektora wydechowego nie byłaby brudna. Wlaściwie byłaby czysta tylko pordzewiała i pośniedziała. A miejsce łaczenia skrzyni i silnika raczej w tej woersji co zrobiłeś to pochodzi z czegoś, co juz nie mogłoby ruszyć z miejsca. Tam jest sucho, chyba, ze olej z wycieków spod misy wali hektolitrami. Ale to jak móię, wówczas to złom. generalnie tam jest zwykle w miarę sucho i czysto, nawet w polonezach, przynajmniej tych co jeżdżą/jeździły...Pokrywa zaworów też raczej byłaby nieco bardziej usyfiona. Ale tylko nieco. Poza tym - super. Edytowane 25 Maja 2019 przez Thombike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Maja 2019 Share Napisano 25 Maja 2019 2 godziny temu, Thombike napisał: ...A miejsce łaczenia skrzyni i silnika raczej w tej woersji co zrobiłeś to pochodzi z czegoś, co juz nie mogłoby ruszyć z miejsca. Tam jest sucho, chyba, ze olej z wycieków spod misy wali hektolitrami. Ale to jak móię, wówczas to złom. generalnie tam jest zwykle w miarę sucho i czysto, nawet w polonezach, przynajmniej tych co jeżdżą/jeździły... Możesz rozwinąć myśl? Na co dzień zajmuję się mechanika samochodowa i bardzo spodobało mi się zabrudzenie tej okolicy. Genialnie odzwierciedla wyciek z uszczelniacza wału lub/i miski olejowej Nie widzę w tym nic nienaturalnego. Łączenie i nie może ruszyć z miejsca... O czym mowisz? Podoba mi się to, że brudzisz silnik i nie wygląda tak sterylnie! Masz we mnie wiernego ogladacza Twojej pracy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 26 Maja 2019 Autor Share Napisano 26 Maja 2019 Jak mi w volvo cieklo z simeringu na wałku rozrządu, to dół silnika wyglądał podobnie, dlatego tym się zasugerowałem dzięki za rady Wczoraj pobrudziłem drugą stronę i górę silnika. Może faktycznie jest tego trochę za dużo. Po weekendzie zrobię lekką korektę. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 26 Maja 2019 Share Napisano 26 Maja 2019 15 godzin temu, enten napisał: Możesz rozwinąć myśl? Na co dzień zajmuję się mechanika samochodowa i bardzo spodobało mi się zabrudzenie tej okolicy. Genialnie odzwierciedla wyciek z uszczelniacza wału lub/i miski olejowej Nie widzę w tym nic nienaturalnego. Łączenie i nie może ruszyć z miejsca... O czym mowisz? Podoba mi się to, że brudzisz silnik i nie wygląda tak sterylnie! Masz we mnie wiernego ogladacza Twojej pracy! Jeżeli wyciek z uszczelniacza wału uznajesz za normalny to ja nie chcę nigdy być Twoim klientem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 26 Maja 2019 Autor Share Napisano 26 Maja 2019 Dobra, koniec sprzeczek, olejem wali nie od dziś, dlatego sie tak ubrudził Tymczasem ruda dopadła osłonę rozrusznika a brud złapał wentylator Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Maja 2019 Share Napisano 26 Maja 2019 (edytowane) 4 godziny temu, Thombike napisał: Jeżeli wyciek z uszczelniacza wału uznajesz za normalny to ja nie chcę nigdy być Twoim klientem Dobrze wiesz co mam na myśli. Nie jest to prawidłowe i nie jest pożądane ale taki wyciek jest możliwy co daje efekt takiego zabrudzenia tej okolicy skrzyni i silnika. Uwazales to za niemożliwe i że przy takim wycieku to złom. Tak napisałeś, prawda? Edytowane 26 Maja 2019 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Maja 2019 Share Napisano 26 Maja 2019 Ale rejestracje to wal z epoki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 27 Maja 2019 Autor Share Napisano 27 Maja 2019 Ale rejestracje to wal z epoki. Tak właśnie myślę, że będą czarne. Tymczasem zamontowałem pokrywę. Oryginalnie przez DA była montowana na śrubę, która zupełnie nie pasowała do całości, wiec zamontowałem ją po swojemu i zrobiłem imitację śruby. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 28 Maja 2019 Autor Share Napisano 28 Maja 2019 Dawno nic nie brudziłem Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 Będzie miał ten Polonez działające kierunkowskazy? Bo niewielkim kosztem wystarczą 4 diody, prosty układ NE555 trochę lutowania i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 30 Maja 2019 Autor Share Napisano 30 Maja 2019 Będzie miał ten Polonez działające kierunkowskazy? Bo niewielkim kosztem wystarczą 4 diody, prosty układ NE555 trochę lutowania i gotowe Będzie mieć, DA go w to wyposażyła, ale zapomniała o postojowych, dlatego są dorabiane Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 13 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2019 Trochę doszło elementów, trochę je pobrudziłem już się nie mogę doczekać, aż silnik wyląduje w komorze Co do felg, to wnętrza felgi mi się nie podobają, muszę je jakoś inaczej zrobić. Może ma ktoś jakiś pomysł? I podzieli się tym? Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 27 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2019 Numer 20 i prawie cały silnik Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 8 Lipca 2019 Autor Share Napisano 8 Lipca 2019 Numer 21 przyniósł komorę silnika, wszyscy myśleliśmy, że będzie metalowa, a tu taki joke jest z plastiku osłona termiczna, to moje wykonanie. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 8 Lipca 2019 Share Napisano 8 Lipca 2019 Z czego wykonałeś tą osłonę termiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 8 Lipca 2019 Autor Share Napisano 8 Lipca 2019 Z czego wykonałeś tą osłonę termiczną? Folia kuchenna alu, kratkę zrobiłem patyczkiem i przykleilem klejem bezpośrednio do ściany grodziowej.Rano trochę miałem czasu i dorzuciłem trochę rdzy pod maskę i zabrałem się za budowę CB, bo na złombolu może się przydać Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qdlaty Napisano 19 Lipca 2019 Autor Share Napisano 19 Lipca 2019 Kolejne dwa numery przyniosły kilka gratów pod maskę, a z wyposażenia nie oryginalnego nabyłem 4 halogeny. Pomalowałem też końcówki przewodów WN, ale same kable tez będę malować, bo ponoć nie występują niebieskie. Kilka zdjęć...Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi