rafau Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 (edytowane) a sie porwalem na skale 130 cm Edytowane 16 Lipca 2019 przez rafau 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 16 Lipca 2019 Autor Share Napisano 16 Lipca 2019 i pierwsza zmiana mam nadzieje na lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 Ciekawie wyszło .Jednej starszej pani pewien ksiądz dał do odrestaurowania zabytkowy obraz zaufał jej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 Konczita Wurst. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 16 Lipca 2019 Autor Share Napisano 16 Lipca 2019 dlatego zacząłem od twarzy, reszta to tam pikuś. Tu szalenstw nie będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 30 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2019 a tak przy okazji wrzucam zeby zakonczyc ten wątek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 31 Sierpnia 2019 Share Napisano 31 Sierpnia 2019 Szczęść Boże . Zaraz tak lżej się zrobiło na duszy . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 31 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2019 i miło dla oka zobaczyc swoje dzieło w kapliczce przy drodze na wiosce. Będzie moze co opowiadac wnukom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 31 Sierpnia 2019 Share Napisano 31 Sierpnia 2019 I Ty bądź bohaterem swojej parafii! Bardzo duże wyzwanie z modelarskiego punktu widzenia bo tę postać zna większość ludzi na świecie lecz zdjęć archiwalnych nie ma, a interpretacji jest mnóstwo. A co do wykonania to ręce wyszły świetnie, twarz mocno opalona kontrastuje z bladymi stopami choć pełne obuwie nie było wtedy zbyt rozpowszechnione. Swoją drogą zastanawia mnie kanon przedstawiania Chrystusa w sztuce sakralnej. Większość dzieł oferuje nam obraz nienagannej cery oraz delikatnej postury a to przecież był cieśla czyli człowiek ciężkiej pracy. A tak pół żartem pół serio to chciałbym kiedyś zmalować "model" żeby ludzie padali przed nim na kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 31 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) twarz nie jest opalona - tak przyciemnilo na zdjeciu w garazu. Znajde jakeis inne zdjecie i wrzuce. Jedyne co troche mnie razilo to strasznie blyszczy sie ( taki dorwalem lakier samochodowy w garazu) a chcialerm dobrze zabezpieczyc przed warunkami atmosferycznymi, wiec prawie zalałem Jezuska nim. Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez rafau z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 31 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafau Napisano 31 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Byla jescze Maryja 60 cm ale ją oddali do profesjonalnego zakladu ktory odnawia i maluje. I tak ją odmalowali .... taka lala porcelanowa. Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez rafau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Lutego 2020 Share Napisano 14 Lutego 2020 (edytowane) W dniu 31.08.2019 o 23:35, rafau napisał: brodę w lekki matt to zyska na realiźmie ale to pewnie nie ten kanon a dłonie poprostu rewelacja. Edytowane 14 Lutego 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 14 Lutego 2020 Share Napisano 14 Lutego 2020 W dniu 31.08.2019 o 23:37, rafau napisał: Byla jescze Maryja 60 cm ale ją oddali do profesjonalnego zakladu ktory odnawia i maluje. I tak ją odmalowali .... taka lala porcelanowa. Moim marzeniem jest pomalować taką dużą Maryję po swojemu. Malowałem święta rodzinę do żłóbka ale takie 10 centmetrowe figurki. Pozdrawiam Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi