rafau Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 (edited) a sie porwalem na skale 130 cm Edited July 16, 2019 by rafau 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafau Posted July 16, 2019 Author Share Posted July 16, 2019 i pierwsza zmiana mam nadzieje na lepsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 Ciekawie wyszło .Jednej starszej pani pewien ksiądz dał do odrestaurowania zabytkowy obraz zaufał jej ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted July 16, 2019 Share Posted July 16, 2019 Konczita Wurst. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafau Posted July 16, 2019 Author Share Posted July 16, 2019 dlatego zacząłem od twarzy, reszta to tam pikuś. Tu szalenstw nie będzie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafau Posted August 30, 2019 Author Share Posted August 30, 2019 a tak przy okazji wrzucam zeby zakonczyc ten wątek 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hello Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Szczęść Boże . Zaraz tak lżej się zrobiło na duszy . Pozdrawiam Hello Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafau Posted August 31, 2019 Author Share Posted August 31, 2019 i miło dla oka zobaczyc swoje dzieło w kapliczce przy drodze na wiosce. Będzie moze co opowiadac wnukom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 I Ty bądź bohaterem swojej parafii! Bardzo duże wyzwanie z modelarskiego punktu widzenia bo tę postać zna większość ludzi na świecie lecz zdjęć archiwalnych nie ma, a interpretacji jest mnóstwo. A co do wykonania to ręce wyszły świetnie, twarz mocno opalona kontrastuje z bladymi stopami choć pełne obuwie nie było wtedy zbyt rozpowszechnione. Swoją drogą zastanawia mnie kanon przedstawiania Chrystusa w sztuce sakralnej. Większość dzieł oferuje nam obraz nienagannej cery oraz delikatnej postury a to przecież był cieśla czyli człowiek ciężkiej pracy. A tak pół żartem pół serio to chciałbym kiedyś zmalować "model" żeby ludzie padali przed nim na kolana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafau Posted August 31, 2019 Author Share Posted August 31, 2019 (edited) twarz nie jest opalona - tak przyciemnilo na zdjeciu w garazu. Znajde jakeis inne zdjecie i wrzuce. Jedyne co troche mnie razilo to strasznie blyszczy sie ( taki dorwalem lakier samochodowy w garazu) a chcialerm dobrze zabezpieczyc przed warunkami atmosferycznymi, wiec prawie zalałem Jezuska nim. Edited August 31, 2019 by rafau z Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafau Posted August 31, 2019 Author Share Posted August 31, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafau Posted August 31, 2019 Author Share Posted August 31, 2019 (edited) Byla jescze Maryja 60 cm ale ją oddali do profesjonalnego zakladu ktory odnawia i maluje. I tak ją odmalowali .... taka lala porcelanowa. Edited August 31, 2019 by rafau Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 (edited) W dniu 31.08.2019 o 23:35, rafau napisał: brodę w lekki matt to zyska na realiźmie ale to pewnie nie ten kanon a dłonie poprostu rewelacja. Edited February 14, 2020 by Focus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted February 14, 2020 Share Posted February 14, 2020 W dniu 31.08.2019 o 23:37, rafau napisał: Byla jescze Maryja 60 cm ale ją oddali do profesjonalnego zakladu ktory odnawia i maluje. I tak ją odmalowali .... taka lala porcelanowa. Moim marzeniem jest pomalować taką dużą Maryję po swojemu. Malowałem święta rodzinę do żłóbka ale takie 10 centmetrowe figurki. Pozdrawiam Focus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts