dawid501 Napisano 30 Sierpnia 2019 Share Napisano 30 Sierpnia 2019 Kupię stocznię modelarską, proszę o propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Sierpnia 2019 Share Napisano 30 Sierpnia 2019 Z ciekawości spytam, co to jest ta stocznia modelarska? Model stoczni po prostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 30 Sierpnia 2019 Share Napisano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Stocznia modelarska służy do zbudowania szkieletu kadłuba a potem obklejenia go kolejnymi warstwami poszycia. W modelarstwie okrętowym (chociaż ja takiej stoczni używałem też w modelarstwie lotniczym kartonowym) trzymanie symetrii i odpowiednich kątów wręg i podłużnic jest trudne bo takie szkielety lubią się wichrować. Taka stocznia bardzo ułatwia robotę. Tutaj jest przykład takiej stoczni: https://www.mojehobby.pl/products/Profesjonalna-Stocznia-Modelarska.html Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez ESP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 30 Sierpnia 2019 Share Napisano 30 Sierpnia 2019 Spieszy Ci się z czasem? Jak możesz poczekać to mam taką jak z linka powyżej, nigdy nie używana do budowy modeli tylko została złożona i tak leży do dzisaj. Za 150 zł mógłbym oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid501 Napisano 31 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2019 19 godzin temu, Bartosz.B napisał: Spieszy Ci się z czasem? Jak możesz poczekać to mam taką jak z linka powyżej, nigdy nie używana do budowy modeli tylko została złożona i tak leży do dzisaj. Za 150 zł mógłbym oddać Jestem jak najbardziej zainteresowany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid501 Napisano 9 Września 2019 Autor Share Napisano 9 Września 2019 Nadal poszukuję jakby coś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid501 Napisano 24 Lutego 2021 Autor Share Napisano 24 Lutego 2021 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 (edytowane) Jeśli interesuje Cię też nowa to http://modeledo.pl/stocznia-modelarska-bb397-billing-boats?gclid=Cj0KCQiAst2BBhDJARIsAGo2ldWmnnVWzrCJcySwld4zCcRa9JK5cFGK-RvsoUdhH-yRpdL-cHVQnr4aAtO1EALw_wcB# Ta większa niestety niedostępna Sam będę za jakiś czas kupował. A tak z ciekawości co budujesz?? Edytowane 25 Lutego 2021 przez Monster3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid501 Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2021 @Monster3Buduję HMS Victory i Soleil Royal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid501 Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Głównie poszukuję Hobby Zone - nr PSM1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 https://www.modelnet.pl/narzedzia-modelarskie/stocznia-modelarska-podstawka-montazowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) @dawid501Zacząłeś już coś?? Ja póki co zbieram części Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez Monster3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid501 Napisano 15 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2021 W dniu 8.04.2021 o 18:32, Monster3 napisał: @dawid501Zacząłeś już coś?? Ja póki co zbieram części Lecę z Soleil Royal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi