Forest Napisano 3 Września 2019 Share Napisano 3 Września 2019 Ludzie me kochane, jak w temacie. Mam przed sobą model Kumy z Tamki, starusienki, takie to to dziwne. Ni to wczesna wersja, ni to późna... Poszukuję zdjęć, linków, wszystkiego, co pomogło by jej nadać konkretny wygląd. Zdjęcia z innych krążowników lekkich z Japonlandii też wchodzą w grę, interesuje mnie ułożenie listew mocujących linoleum, podejrzewam, że na wszystkich lekkich Kreuzerach Cesarza było podobnie montowane Internety niestety pokazały mi palec, jest trochę ogólnych zdjęć, ale mało, bardzo mało szczegółów... Z góry dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 3 Września 2019 Share Napisano 3 Września 2019 Poszukam w wolnej chwili w tym co mam. Tymczasem na szybko, całkiem dobre rendery Kumu sOm TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Września 2019 Autor Share Napisano 3 Września 2019 (edytowane) Dzięki Ci, Dobry Człowieku Wyglądają zacnie, choć w praktyce jest to dokładnie to samo, na modelu Tamki... I bez wskazanego okresu Z kolei w WoWie przy rufowych działach jest dobudowany pokład na prawiej burcie. Podobnie jak w Tsingtao w 1935, tylko, że tam był na lewej Edytowane 3 Września 2019 przez Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Września 2019 Autor Share Napisano 3 Września 2019 Inaczej też w WoWie jest poprowadzony podział linoleum, inny kształt falochronu, zupełnie inne oszklenie nadbudówki, brak "spuchniętych" kominów... To jest właśnie ten palec, który pokazały mi internety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 3 Września 2019 Share Napisano 3 Września 2019 W profilach morskich 22 jest bliźniaczka Tama. Może coś tam więcej znajdziesz. Jest też publikacja NEW VANGUARD • 187 Japanese Light Cruisers. No i na combinedfleet jest historia, nie wiem jak Kuma ale Tone ma opisane modyfikacje jakie i kiedy były. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Września 2019 Autor Share Napisano 3 Września 2019 Dziękuję za informację Profile Morskie pozwoliły rozwiązać jedną zagadkę. W WoWie nie występuje Kuma, tylko Tama Z drugiej strony, przerobić pierwszą na drugą raczej nie będzie trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 3 Września 2019 Share Napisano 3 Września 2019 Morze Statki i Okręty 2/2003 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Października 2019 Share Napisano 5 Października 2019 Forest - dopiero teraz odkopałem temat i dorzucam swoje "3 grosze".... duży (bo aż 4 częściowy) jest artykuł w Okrętach Wojennych ale numery dość stare: cz.1 - nr 80 (6/2006) , cz.2 - nr 81 (1/2007) , cz.3 - nr 82 (2/2007) , cz.4 - nr 83 (3/2007) Jakbyś nie mógł znaleźć, to pisz na priv - zrobię skany i podeśle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Lutego 2020 Autor Share Napisano 27 Lutego 2020 (edytowane) M.A.V. , spoko, i tak mnie tutaj dosyć długo nie było Ale dzięki za podpowiedź, na pewno się przyda Edytowane 27 Lutego 2020 przez Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tempest Napisano 4 Maja 2020 Share Napisano 4 Maja 2020 Tu są dostępne numery 81, 82 i 83 w pdf-ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi