Topper Harley Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 Witam . Ostatnio zakupiłem kalki "MiG-29 100th Anniversary of Polish Air Force" firmy Model Maker http://www.modelmaker.com.pl/D48124-MiG-29-100th-Anniversary-of-Polish-Air-Force/1449/. Chciałbym sklecić Mig- a 29 (bazą będzie Italeri) w tym malowaniu i tu nasuwa się pytanie : Jakie barwy ma ten konkretny egzemplarz?? Czy są to barwy polskich F-16 . Z tego co wyczytałem Mig 29 o numerze bocznym 4120 ma odmienny kamo od innych. Może ktoś coś wie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 3 godziny temu, Topper Harley napisał: Jakie barwy ma ten konkretny egzemplarz? Tak to te same barwy jakie mają F-16 a także Su. Ciemniejszy Fs36270 , jaśniejszy FS36375. W jakiej skali to Italeri ? Tu parę zdjęć : https://malbork.naszemiasto.pl/malbork-mig-29-z-pilsudskim-jedyny-taki-wojskowy-samolot-w/ar/c1-4968064 pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 No właśnie jeśli Italeri to raczej ten zestaw http://www.modelmaker.com.pl/D72124-MiG-29-100th-Anniversary-of-Polish-Air-Force/1448/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 5 godzin temu, Topper Harley napisał: Chciałbym sklecić Mig- a 29 (bazą będzie Italeri) Pewny jesteś?! Zalecałbym Trumpetera. W Italce dziób wymaga sporej porcji samozaparcia. Dysze wylotowe też nie porywają. Pominę szczątkowe wnętrze bo to też bolączka trampka. Ja jestem zawiedziony zestawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Września 2019 Share Napisano 12 Września 2019 6 godzin temu, Topper Harley napisał: Z tego co wyczytałem Mig 29 o numerze bocznym 4120 ma odmienny kamo od innych. Bo każdy MiG ma inne malowanie, zatem każdy jest odmienny od innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topper Harley Napisano 12 Września 2019 Autor Share Napisano 12 Września 2019 Przypadkowo umieściłem kalki w skali 1.48 model będzie w 1.72 że standardowego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AstarSeran Napisano 14 Września 2019 Share Napisano 14 Września 2019 W dniu 12.09.2019 o 15:15, Topper Harley napisał: Witam . Ostatnio zakupiłem kalki "MiG-29 100th Anniversary of Polish Air Force" firmy Model Maker http://www.modelmaker.com.pl/D48124-MiG-29-100th-Anniversary-of-Polish-Air-Force/1449/. Chciałbym sklecić Mig- a 29 (bazą będzie Italeri) w tym malowaniu i tu nasuwa się pytanie : Jakie barwy ma ten konkretny egzemplarz?? Czy są to barwy polskich F-16 . Z tego co wyczytałem Mig 29 o numerze bocznym 4120 ma odmienny kamo od innych. Może ktoś coś wie?? Dokładna lista kolorów jakimi malowane są obecnie MiGi-29: FS-36375 - kolor bazowy, nanoszony na cały płatowiec FS-36270 - kolor plam kamuflażu FS-37038 - kolor pasa przeciwodblaskowego przed wiatrochronem FS-36118 - kolor numerów burtowych i części napisów eksploatacyjnych (np. ostrzeżenia przy dyfuzorach wlotowych, oznaczenie miejsca zawieszenia drabinki) FS-31350 i FS-35052 - kolory pozostałych napisów eksploatacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topper Harley Napisano 18 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2019 Witam ponownie. Kontynuując temat mam 2 nowe pytania: Co trzeba zmienić w bryle modelu by upodobnić go do polskiej wersji (wstawiłem zestaw żywiczny z poprawionym nosem oraz zamkniętymi żaluzjami), po 2 jaki kolor mają luki podwoziowe?? Topper Harley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 18 Grudnia 2019 Share Napisano 18 Grudnia 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Topper Harley napisał: Witam ponownie. Kontynuując temat mam 2 nowe pytania: Co trzeba zmienić w bryle modelu by upodobnić go do polskiej wersji (wstawiłem zestaw żywiczny z poprawionym nosem oraz zamkniętymi żaluzjami), po 2 jaki kolor mają luki podwoziowe?? Topper Harley Jeśli masz robić maszynę z Malborka to musisz dodać anteny TACAN pod prawą gondolą silnika oraz na garbie za kabiną, za anteną mieczową radiostacji, światła antykolizyjne pod lewą gondolą silnika oraz na kadlubie a także antenę odbiornika GPS za fotelem pilota... Edytowane 18 Grudnia 2019 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi