laskonogi Napisano 22 Września 2019 Napisano 22 Września 2019 Nie znalazlem, wiec zakladam nowy, mam nadzieje ze dobry dzial. A temat mam nastepujacy, czy w jakis szczegolny spsob przygptowujecie warsztat do malowania aero. Odkurzanie wietrzenie etc. Zauwazylem iz na zblizenaich - zdjecia- powierzchnia malowana u mnie ma pelno faflunow, nie widocznych golym okiem. A u innych nie. Zastanawiam sie jak to poprawic ? Jakies rady, wskaz9wki? Cytuj
Tap-chan Napisano 22 Września 2019 Napisano 22 Września 2019 (edytowane) Fafluny masz na niemalowanej powierzchni, więc będzie to kwestia szlifowania. Druga sprawa, to powstrzymanie się od walenia z grubej rury, najlepiej budować kolor z 5-6 warstw. Schodzi długo, ale powierzchnia gładziutka. Im grubszą dasz warstwę, tym dłużej będzie ona mokra i tym łatwiej przylepi się do niej wszechobecny kurz. Edytowane 22 Września 2019 przez Tap-chan 1 Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 22 Września 2019 Super Moderator Napisano 22 Września 2019 Jakimi farbami malujesz? Cytuj
laskonogi Napisano 22 Września 2019 Autor Napisano 22 Września 2019 U mnie jest kurz moze to. Kewstia mycia przed samym malowaniem ? Cytuj
chudyhunter Napisano 22 Września 2019 Napisano 22 Września 2019 Na moje to nie wina farby, a raczej źle proporcje rozcieńczania i za duże ciśnienie nie na wyjściu z aerografu. Ja maluję Vallejo, AK Interactive i Tamiya. Jakiś czas temu miałem taki sam problem, ale jak zacząłem rozcieńczać farby, podkłady i lakiery 1:10 i malować na maksymalnie 1 barze, problem momentalnie przestał istnieć. Vallejo i AK rozcieńczam najzwyklejsza wódką, całą resztę dedykowanymi rozcienczalnikami i nie ma problemu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi