laskonogi Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 Nie znalazlem, wiec zakladam nowy, mam nadzieje ze dobry dzial. A temat mam nastepujacy, czy w jakis szczegolny spsob przygptowujecie warsztat do malowania aero. Odkurzanie wietrzenie etc. Zauwazylem iz na zblizenaich - zdjecia- powierzchnia malowana u mnie ma pelno faflunow, nie widocznych golym okiem. A u innych nie. Zastanawiam sie jak to poprawic ? Jakies rady, wskaz9wki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 (edytowane) Fafluny masz na niemalowanej powierzchni, więc będzie to kwestia szlifowania. Druga sprawa, to powstrzymanie się od walenia z grubej rury, najlepiej budować kolor z 5-6 warstw. Schodzi długo, ale powierzchnia gładziutka. Im grubszą dasz warstwę, tym dłużej będzie ona mokra i tym łatwiej przylepi się do niej wszechobecny kurz. Edytowane 22 Września 2019 przez Tap-chan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Września 2019 Super Moderator Share Napisano 22 Września 2019 Jakimi farbami malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 22 Września 2019 Autor Share Napisano 22 Września 2019 Akryle valleyo, ak, life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 22 Września 2019 Autor Share Napisano 22 Września 2019 U mnie jest kurz moze to. Kewstia mycia przed samym malowaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 22 Września 2019 Share Napisano 22 Września 2019 Na moje to nie wina farby, a raczej źle proporcje rozcieńczania i za duże ciśnienie nie na wyjściu z aerografu. Ja maluję Vallejo, AK Interactive i Tamiya. Jakiś czas temu miałem taki sam problem, ale jak zacząłem rozcieńczać farby, podkłady i lakiery 1:10 i malować na maksymalnie 1 barze, problem momentalnie przestał istnieć. Vallejo i AK rozcieńczam najzwyklejsza wódką, całą resztę dedykowanymi rozcienczalnikami i nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi