laskonogi Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 Nie znalazlem, wiec zakladam nowy, mam nadzieje ze dobry dzial. A temat mam nastepujacy, czy w jakis szczegolny spsob przygptowujecie warsztat do malowania aero. Odkurzanie wietrzenie etc. Zauwazylem iz na zblizenaich - zdjecia- powierzchnia malowana u mnie ma pelno faflunow, nie widocznych golym okiem. A u innych nie. Zastanawiam sie jak to poprawic ? Jakies rady, wskaz9wki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tap-chan Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 (edited) Fafluny masz na niemalowanej powierzchni, więc będzie to kwestia szlifowania. Druga sprawa, to powstrzymanie się od walenia z grubej rury, najlepiej budować kolor z 5-6 warstw. Schodzi długo, ale powierzchnia gładziutka. Im grubszą dasz warstwę, tym dłużej będzie ona mokra i tym łatwiej przylepi się do niej wszechobecny kurz. Edited September 22, 2019 by Tap-chan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted September 22, 2019 Super Moderator Share Posted September 22, 2019 Jakimi farbami malujesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted September 22, 2019 Author Share Posted September 22, 2019 Akryle valleyo, ak, life Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted September 22, 2019 Author Share Posted September 22, 2019 U mnie jest kurz moze to. Kewstia mycia przed samym malowaniem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudyhunter Posted September 22, 2019 Share Posted September 22, 2019 Na moje to nie wina farby, a raczej źle proporcje rozcieńczania i za duże ciśnienie nie na wyjściu z aerografu. Ja maluję Vallejo, AK Interactive i Tamiya. Jakiś czas temu miałem taki sam problem, ale jak zacząłem rozcieńczać farby, podkłady i lakiery 1:10 i malować na maksymalnie 1 barze, problem momentalnie przestał istnieć. Vallejo i AK rozcieńczam najzwyklejsza wódką, całą resztę dedykowanymi rozcienczalnikami i nie ma problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts