Toudi Napisano 11 Listopada 2019 Autor Share Napisano 11 Listopada 2019 Powinny być lepsze naforum.zapodaj.net/thumbs/3fe4d40af5a3.jpg[/img][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudi Napisano 18 Listopada 2019 Autor Share Napisano 18 Listopada 2019 Hmmm z tego silnika jestem jako tako zadowolony mogło być lepiej, ale jak na pierwszy raz wyszło troszkę lepiej niż się spodziewałem więc okej, chyba źle rozcieńczyłem farbę srebrną bo wyszło trochę jak posypane brokatem, w ogóle mam problem z rozcieńczaniem, ale byc może kwestia doświadczenia. Prace nad kadłubem idą tragicznie, nie radzę sobie z trasowaniem zatartych lini podziału, dodatkowo mam wrażenie że na modelu pojawia się odkurz, nie wiem jak z tym walczyć. Mam wrażenie też ze szpacha którą posiadam jest bardzo słabej jakości źle mi się z nią pracuje. Niżej zdjęcia. Jest Bardzo ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 19 Listopada 2019 Share Napisano 19 Listopada 2019 Na obudowie zbiornika paliwa starły ci się wszystkie linie podziałowe. Ja dopiero dotarłem do tego etapu. Końcówki skrzydeł też w nim pasują jak nie od tego zestawu. Kiepski jest ten nodel jesli chodzi o spasowanie a tak zachęcająco w pudełku wyglądał. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudi Napisano 29 Listopada 2019 Autor Share Napisano 29 Listopada 2019 Cześć, coś się udało zrobić, osłona silnika kompletnie nie pasowała, sam nie wiem jak mi udało się to wkleić, więc dużo czasu spędziłem na zabiegu: podkład, szlif, podkład szlif, i tak w kółko. Następnie podkreśliłem linie podziału blach czarnym kolorem i rozjaśniłem same blachy kolorem offwhite. Następnie poszła warstwa koloru docelowego, długo się zastanawiałem jak wykonać obicia i wytarcia blach, nigdy tego nie robiłem ale czas najwyższy - pierwszy raz użyłem fluidu do chippingu, wyszło jak wyszło. Niżej fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 29 Listopada 2019 Share Napisano 29 Listopada 2019 a nie powinno być odwrotnie? Najpierw żółty Zinc Chromate Primer, na to chipping fluid a na to niebieski? Potem skrobiesz po niebieskim, żeby wyszedł źółty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudi Napisano 6 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2019 ehhh, chyba w ogóle pomyliłem kolory, bo zdrapki zrobiłem... zielonym... mega wtopa z mojej strony ale za późno się zorientowałem i tak już musi zostać, patrząc na inne moje modele to tragedii nie ma, ale mogło być znacznie lepiej, poszedł wash i kalki, teraz poszedł clear i znowu pójdzie wash zeby ubrudzić kalki, wyszło jak wyszło niżej zdjęcia. Pewnie wam się to nie spodoba to co ja myślę, ale kurde... biorąc pod uwagę moje wcześniejsze modele a ten to wow! udało mi się wreszcie zrobić postęp! To cieszy! Tak bardzo! Serio to chyba pierwszy model do którego nie mam aż tak dużo uwag, to cieszy, jest masa błędów, zły kolor obić, palce odbite na farbie, pewnie nie domalowania itd, dawajcie rady! Co poprawić itd. niżej dużo zdjęć Mam nadzieje że nie zwymiotujecie na ich widok Ale po tym modelu wiem jedno! Jara mnie to i chce więcej! Oczywiście jest jeszcze nie skończony, i wiecie czego się nauczyłem z takich podstaw? Jeśli myślisz ze Twoja farba jest już rozcieńczona do malowania aero, to rozcieńcz ją bardziej To taka rada dla mnie [ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudi Napisano 19 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2019 Cześć, no to chyba koniec. Może nie wygląda tak dobrze jak Corsair z konkurencyjnego warsztatu ale dużo się na nauczyłem i na półeczce mogę go postawić Pozdrawiam Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Grudnia 2019 Share Napisano 19 Grudnia 2019 No raczej nie koniec. Po pierwsze trzeba położyć mat, bo strasznie się błyszczy, po drugie jak ktoś napisał, instrukcja jest po to aby narobić modelarzom problemów. Ta wersja nie latała z tymi zbiornika i paliwa, są one od późniejszej wersji, więc ja bym je usunął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudi Napisano 19 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2019 Dzięki za cenną poradę! Już je usuwam Właśnie nad tym matem to się dość poważnie zastanawiałem, był w planach, i szczerze, bardzo boje się go kłaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 20 Grudnia 2019 Share Napisano 20 Grudnia 2019 19 godzin temu, Moses napisał: położyć mat A nie wystarczyłaby satyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Grudnia 2019 Share Napisano 20 Grudnia 2019 Czemu satyna, jak maszyny były w wykończeniu matowym? (non specular) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi