JFM Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 W 41.drt były dwa zestawy 2K6 Łuna na podwoziu gąsienicowym PT-76. Na początku lat 80-tych zostały wycofane ze służby i zastąpione zestawami 9K52 Łuna M. Jedna z wycofanych Łun trafiła do Muzeum przy WSOWRiA w Toruniu - stoi tam do dziś. Drugi egzemplarz został przerobiony na WPT, który obecnie znajduje się w Muzeum w Dżonowie. Model jest dowolną interpretacją jak mógł wyglądać w rzeczywistości. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Kurcze, kolejny temat i znów ja pierwszy. Niezła kolekcja tych pojazdów już Ci się nazbierała. Fajowskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Mi się podoba Twoja interpretacja. Kolejny ciekawy model z Twojej kolekcji. Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Października 2019 Share Napisano 13 Października 2019 Napiszę tak, pojazd niszowy, muszę przyznać ze nigdy takiego nie widziałem , tą zabudowę zrobiłeś sam ? Pojazd świetny ,a jak dla mnie jedyne co wygląda sztucznie to te niebieskie peryskopy, można je wyrzeźbić , pomalować czarnym błyszczącym i zalać takim klejem 2-składnikowym UHU-plus lub przykleić klejem modelarskim do przeźroczystych plastików , takie cienkie "szybki". Ogólnie jak już napisałem w poście w WZT-ce duuużżzyyy PLUS . Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 14 Października 2019 Autor Share Napisano 14 Października 2019 Tak, cała zabudowa to samodzielna rzeźba. Jednak najpierw kadłub i podwozie od PT-76 upodobniłem do do tego z Łuny. Dziękuję za zwrócenie uwagi na peryskopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Października 2019 Share Napisano 18 Października 2019 Fajna historia, takie modele są najbardziej wartościowe. BRAWO! Tygrysa z Dragona każdy może bezmyślnie skleić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi