JFM Napisano 12 Października 2019 Napisano 12 Października 2019 W 41.drt były dwa zestawy 2K6 Łuna na podwoziu gąsienicowym PT-76. Na początku lat 80-tych zostały wycofane ze służby i zastąpione zestawami 9K52 Łuna M. Jedna z wycofanych Łun trafiła do Muzeum przy WSOWRiA w Toruniu - stoi tam do dziś. Drugi egzemplarz został przerobiony na WPT, który obecnie znajduje się w Muzeum w Dżonowie. Model jest dowolną interpretacją jak mógł wyglądać w rzeczywistości. 6 Cytuj
Grzes Napisano 12 Października 2019 Napisano 12 Października 2019 Kurcze, kolejny temat i znów ja pierwszy. Niezła kolekcja tych pojazdów już Ci się nazbierała. Fajowskie 1 Cytuj
Pitt35 Napisano 12 Października 2019 Napisano 12 Października 2019 Mi się podoba Twoja interpretacja. Kolejny ciekawy model z Twojej kolekcji. Brawo. 1 Cytuj
Adams M1A1 Napisano 13 Października 2019 Napisano 13 Października 2019 Napiszę tak, pojazd niszowy, muszę przyznać ze nigdy takiego nie widziałem , tą zabudowę zrobiłeś sam ? Pojazd świetny ,a jak dla mnie jedyne co wygląda sztucznie to te niebieskie peryskopy, można je wyrzeźbić , pomalować czarnym błyszczącym i zalać takim klejem 2-składnikowym UHU-plus lub przykleić klejem modelarskim do przeźroczystych plastików , takie cienkie "szybki". Ogólnie jak już napisałem w poście w WZT-ce duuużżzyyy PLUS . Pozdr. A. 1 Cytuj
JFM Napisano 14 Października 2019 Autor Napisano 14 Października 2019 Tak, cała zabudowa to samodzielna rzeźba. Jednak najpierw kadłub i podwozie od PT-76 upodobniłem do do tego z Łuny. Dziękuję za zwrócenie uwagi na peryskopy. Cytuj
Gerd Napisano 18 Października 2019 Napisano 18 Października 2019 Fajna historia, takie modele są najbardziej wartościowe. BRAWO! Tygrysa z Dragona każdy może bezmyślnie skleić. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi