Mitrandir Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 Jak już mamy tą "niezależność" no to i trzeba się poudzielać Na tapecie tym razem, spory nawet jak na 1/72 model ciężkiego śmigłowca MH-53E Sea Dragon. Maszyna w morskiej odmianie służąca do zwalczania min morskich w barwach Japońskich Morskich Sił Samoobrony Niestety będzie to szybki (mam nadzieje) warsztat. Model prawie z pudła, tyle że Mikołaj przywiózł kiedyś z Wigilii w Inowrocławskim sklepie u pewnego "Sklepowego wprowadzonego w zachwyt.." dwa zestawy eduarda do MH-53E interior i exterior... Wiec Panowie i Panie czas zacząć bal . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 O , co prawda nie będzie szachownicy ale też "biało-czerwony". Wyjatkowo pośród obcych znaków japoński jest dla mnie jakoś atrakcyjny . Miałem niedawno okazję oglądać takiego (albo coś podobnego ) na amerykańskim okręcie . Kawał wielkiej maszyny . Chętnie popatrzę jak zrobisz malowanie na nim . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 Zasiadam i obserwuje. Ciężko przechodzi mi przez klawiaturę ale czy to znaczy że w modelu znajdą sie blaszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 (edytowane) 6 godzin temu, Mitrandir napisał: trzeba się poudzielać Noooo, w końcu się doczekaliśmy Na tą okoliczność to i chyba by wypadało coś trącić. Ale jak mawiał mój były szef - "Na miłość boską, nie zaczynajcie budowy w poniedziałek", to różnie może być z tą budową Znając TWOJE MOŻLIWOŚCI to tak w granicach weekendu pewnie galeria będzie Edytowane 18 Listopada 2019 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Listopada 2019 Autor Share Napisano 18 Listopada 2019 5 godzin temu, leon napisał: Zasiadam i obserwuje. Ciężko przechodzi mi przez klawiaturę ale czy to znaczy że w modelu znajdą sie blaszki? Jak to było... "W życiu żółwia, przychodzi taki moment, że trzeba czasami dać komuś w pysk..." Tak Leonie, mam zamiar pohańbić model metaloplastyką... skoro takowa jest 4 godziny temu, abtb napisał: Noooo, w końcu się doczekaliśmy Na tą okoliczność to i chyba by wypadało coś trącić. Ale jak mawiał mój były szef - "Na miłość boską, nie zaczynajcie budowy w poniedziałek", to różnie może być z tą budową Znając TWOJE MOŻLIWOŚCI to tak w granicach weekendu pewnie galeria będzie Dziekuje za uznanie i wiarę w moje możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 24 minuty temu, Mitrandir napisał: mam zamiar pohańbić model metaloplastyką. To w takim razie zapinam pasy i oglądam. Będzie na ostro 24 minuty temu, Mitrandir napisał: Dziekuje za uznanie i wiarę w moje możliwości W twoje możliwości to ja wierzę bezgranicznie, ale z tym emotikonem na końcu to trochę poleciałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 Zaraz pohańbić. Jeśli coś jest, to trzeba korzystać... grunt by efekt końcowy cieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Listopada 2019 Autor Share Napisano 18 Listopada 2019 1 godzinę temu, leon napisał: Zaraz pohańbić. Jeśli coś jest, to trzeba korzystać... grunt by efekt końcowy cieszył ... już się zastanawiałem, czy mnie będziesz odrzegnywać od chrztu i wiary Panowie mam takie pytania... 1. O co chodzi z tym 4,80 megabajta... Mam cichą nadzieję że to nie jest na całą galerię czy wątek ...? 2. Ma ktoś z was może zdjęcia tej wyciągarki do Trau tego przeciwminowego..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 Zdecydowanie coś dla mnie, pomimo iż w japońskim malowaniu, ale jakoś przeboleję Że z dodatkiem miedzi to na plus, więc się wyrównuje. Im więcej zdjęć tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Listopada 2019 Autor Share Napisano 18 Listopada 2019 (edytowane) 5 godzin temu, rudy0007 napisał: Że z dodatkiem miedzi to na plus, więc się wyrównuje. Nie ma to jak wiara w modelarza... No dobra mały apdejt... co w modelu siedzi to każdy wie bo model już dorosły, ale pokazać można. Dojdą do tego blaszki jak mówiłem... exterior i interior od Edka. i trochę własnej manufaktury... ... może uda mi się niektórych nie zawieść i utrzymam poziom Na chwile obecną po sobotniej (nieprzespanej) nocy, wygląda to tak. Trochę było roboty z tymi zbiornikami, ale później nie dał bym rady ich wkleić... więc poszły na pierwszy ogień. i zacząłem prace blacharskie. Tyle udało się zrobić na razie w weekend... dziś też jest noc Sorry za jakość zdjęć ale to ograniczenie do 4,8MB rozwala system... Edytowane 18 Listopada 2019 przez Mitrandir 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 Będę systematycznie tu zaglądał. W miarę posuwających się prac, chyba będę zmuszony podstawić pod monitor mojego japońskiego SH-60J co by wróciły mu chęci na to by się skończyć, czy też dokończyć No bo jak ogólnie wiadomo, ja chęci na to mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Listopada 2019 Autor Share Napisano 18 Listopada 2019 47 minut temu, rudy0007 napisał: Będę systematycznie tu zaglądał. W miarę posuwających się prac, chyba będę zmuszony podstawić pod monitor mojego japońskiego SH-60J co by wróciły mu chęci na to by się skończyć, czy też dokończyć No bo jak ogólnie wiadomo, ja chęci na to mam No jasne, że wiadomo... kokietka DO ROBOTY LENIU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Listopada 2019 Share Napisano 19 Listopada 2019 kawał dziada. Ojej środek, i tak nic nie widać ,-)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Listopada 2019 Share Napisano 19 Listopada 2019 Co tam wnętrze, tu najciekawszym elementem będzie bezdyskusyjnie okopcone malowanko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Listopada 2019 Autor Share Napisano 19 Listopada 2019 14 minut temu, Grzes napisał: Co tam wnętrze, tu najciekawszym elementem będzie bezdyskusyjnie okopcone malowanko. Sugerujesz Grześ, żeby go aż tak okopcić...? Myslalem o odrobinę ...okopconym. Ale nie powiem, materiał źródłowy jest solidny i jest z czym powalczyć Szanowny emeryt do czyściochów nie należał W 2017 roku, jak był wycofywany ze służby to już był bardzo umorusany Ps: Obawiam się tylko, że przy moich ciągotach do brudu (powinienem pancerka robić) to ciemna strona mocy mnie wchłonie.. i przesadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Listopada 2019 Share Napisano 19 Listopada 2019 49 minut temu, Mitrandir napisał: Sugerujesz Grześ, żeby go aż tak okopcić...? W temacie zdam się na inwencję autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Listopada 2019 Autor Share Napisano 19 Listopada 2019 4 minuty temu, Grzes napisał: W temacie zdam się na inwencję autora No, to żeś mi pomógł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Listopada 2019 Share Napisano 19 Listopada 2019 się polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Listopada 2019 Share Napisano 19 Listopada 2019 49 minut temu, Grzes napisał: W temacie zdam się na inwencję autora Ofiarowuję autorowi pomoc w postaci jednego wiadra oryginalnej sadzy z pieca - zawsze to bardziej naturalne niż jakieś hiszpańskie wynalazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Listopada 2019 Autor Share Napisano 19 Listopada 2019 2 godziny temu, abtb napisał: Ofiarowuję autorowi pomoc w postaci jednego wiadra oryginalnej sadzy z pieca - zawsze to bardziej naturalne niż jakieś hiszpańskie wynalazki Skąd pomysł, że moje wynalazki są Hiszpańskie...? Moje pochodzą z Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Listopada 2019 Share Napisano 19 Listopada 2019 Teraz, Mitrandir napisał: Moje pochodzą z Gdyni W tej chwili jak się pisze że pomidory i jabłka są polskie to i tak wiadomo że to import z Hiszpanii . Ale może być i z Gdyni (pewnie z komina Błyskawicy), byle by było dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Listopada 2019 Autor Share Napisano 19 Listopada 2019 3 minuty temu, abtb napisał: W tej chwili jak się pisze że pomidory i jabłka są polskie to i tak wiadomo że to import z Hiszpanii . Ale może być i z Gdyni (pewnie z komina Błyskawicy), byle by było dobre. Ja nie narzekam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Listopada 2019 Share Napisano 19 Listopada 2019 Teraz, Mitrandir napisał: Ja nie narzekam Dobrze, dobrze. Dobre bo polskie. Będziesz pisał czy lepił bo nie wiem czy zaglądać i oglądać czy tylko lektura do poczytania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Listopada 2019 Autor Share Napisano 19 Listopada 2019 6 minut temu, abtb napisał: Dobrze, dobrze. Dobre bo polskie. Będziesz pisał czy lepił bo nie wiem czy zaglądać i oglądać czy tylko lektura do poczytania I kto to mówi... Możesz być spokojny... Myślę, że mogę go szybciej skończyć niż ci się wydaje Ale chociaż sobie poczytasz trochę... ...A dobre bo sprawdzone. A nie dla tego, że polskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Listopada 2019 Share Napisano 19 Listopada 2019 4 minuty temu, Mitrandir napisał: Myślę, że mogę go szybciej skończyć niż ci się wydaje W dniu 18.11.2019 o 07:27, abtb napisał: Znając TWOJE MOŻLIWOŚCI to tak w granicach weekendu pewnie galeria będzie Zdania nie zmieniam 5 minut temu, Mitrandir napisał: A dobre bo sprawdzone. A nie dla tego, że polskie. A jednak. Mój "łosz" też jest z Krakowa, dobry, sprawdzony ale nie polski Taki bardziej hiszpański (pewnie jak twój, ale ty to się nie przyznasz ) A tak trochę poza tematem - pasy na fotelach wyglądają ładnie ale te kratki na wlotach to trochę grubo ciosane - zostawiłeś fabryczne czy dałeś blaszki. Jak blaszki to mogłeś się pokusić o siateczki herbaciane, było by milej dla oka: (tak,tak, to w moich Hellcatach które skrobię na sąsiednim forum ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi