Juffre Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 Cześć wszystkim Przy okazji czarno piątkowego szaleństwa wpadł w moje ręce oto ten model: Abrams M1A2 w wersji TUSK II z pełnym wnętrzem. Po odebraniu paczki przeraziłem się. Ilość elementów jest dosłownie przytłaczająca Mam nadziej, że uda mi się ukończyć tę budowę Prace nad modelem rozpocznę gdy tylko uporam się z T-34. W tej chwili jestem na etapie zbierania najpotrzebniejszych informacji potrzebnych do budowy modelu. Jeżeli ma ktoś dobre zdjęcia ukazujące wnętrze pojazdu to chętnie przygarnę. Jeżeli ma ktoś jakieś poradny odnośnie samego składania modelu, kroki na które szczególnie zwrócić uwagę to chętnie wysłucham. Mam pytanka: 1. Czy warto zaopatrzyć się w metalową lufę od RB (35B106)? 2. Czy warto zakupić ruchome gąsienice od RFM (RFM5009)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 1 godzinę temu, Juffre napisał: 1. Czy warto zaopatrzyć się w metalową lufę od RB (35B106)? 2. Czy warto zakupić ruchome gąsienice od RFM (RFM5009)? Ad. 1 Nie Ad. 2 Nie Powodzenia w budowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 2 Grudnia 2019 Share Napisano 2 Grudnia 2019 Ad1 Kwestia gustu co kto lubi. Generalnie zestawowa nie jest zla Ad2 Jezeli nie planujesz dioramy w ktorej uginasz zawieszenie to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Grudnia 2019 Share Napisano 3 Grudnia 2019 Pooglądam powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Grudnia 2019 Share Napisano 3 Grudnia 2019 (edytowane) 14 godzin temu, Juffre napisał: Mam pytanka: 1. Czy warto zaopatrzyć się w metalową lufę od RB (35B106)? 2. Czy warto zakupić ruchome gąsienice od RFM (RFM5009)? Jak dla mnie : Punkt 1 zdecydowanie tak . Punkt 1A proponowałbym jeszcze zakup lufy do wkm-u M2 0,5" też z RB-modela Punkt 2 jak nie robisz go na dioramie na jakichś strasznych wybojach to nie. Pozdr. A. Edytowane 3 Grudnia 2019 przez Adams M1A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 9 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2019 W dniu 3.12.2019 o 10:38, Adams M1A1 napisał: Punkt 1A proponowałbym jeszcze zakup lufy do wkm-u M2 0,5" też z RB-modela Czy ten zestaw jest opdowiedni? - RBM32AB01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Grudnia 2019 Share Napisano 9 Grudnia 2019 9 godzin temu, Juffre napisał: Czy ten zestaw jest opdowiedni? - RBM32AB01 Oczywiście że nie. To jest wersja lotnicza z osłoną dodatkowo jeszcze w skali 1/32 .To musi być taka: https://www.m-zone.pl/lufa-12-7mm-0-5-browning-m2.html lub taka: https://www.mojehobby.pl/products/U.S-.50-Cal.-Browning-M2-HB-Machine-Gun-Barrel.html Jak dla mnie lepsza (tańsza ) jest ta z RB. Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi