jpl Napisano 18 Stycznia 2020 Share Napisano 18 Stycznia 2020 Prawie najnowszy wypust Army Hobby, ciekawa rzecz. I jak zwykle to u mnie jest, na początek historia i inbox. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 Gwoli informacji - Wolf Messing był w latach międzywojennych znanym warszawskim jasnowidzem i min. przepowiedział Hitlerowi upadek, jeśli zacznie wojnę. Dlatego on akurat musiał z Polski uciekać od razu. Wylądował w ZSRR gdzie miał pewne, chociaż niezbyt stabilne wtyki dość wysoko we władzy i on ufundował tego Jaka dla Hugona O"Brien de Lacy - zresztą na burcie jest zaznaczone w napisie fundacyjnym - od "polskiego obywatela". A co do Cyrylicy - to Ciebie już rosyjski w podstawówce ominął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, Wolf Messing to była ciekawa postać. A rosyjski w podstawówce faktycznie mnie już ominął. Dobrze, więc. Tym razem kokpit: Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2020 No OK, kolejny odcinek. Tym razem więcej. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Lutego 2020 Share Napisano 1 Lutego 2020 Jak będziesz przyklejal kółko ogonowe to najpierw przyklej osłony kola a następnie kółko. Tak jest łatwiej. Tutaj masz link do relacji z budowy Jaka-1b, pewnie już czytałeś https://www.kfs-miniatures.com/1-72-yakovlev-yak-1b-arma-hobby-budowa/ Ja kółko ogonowe kleiłem tak jak Kamil to opisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 7 Lutego 2020 Autor Share Napisano 7 Lutego 2020 Dzięki za info, tak właśnie zrobiłem, ale mam jednak wrażenie (i nawet mówię na filmie o tym), że jednak jest odwrotnie. Chyba każdy sposób ma swoje wady i zalety. No dobrze, pora na finał: Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 7 Lutego 2020 Share Napisano 7 Lutego 2020 Fajna relacja z przygotowań do sklejania modelu. Dla mnie zabrakło samego sklejania czyli łączenia poszczególnych elementów konstrukcji w całość. Ciekawy jestem jak kolega złapał ( czym sobie pomagał)płat względem kadłuba, czy równe ustawienie goleni. To zawsze jest ciekawe, bo każdy ma jakiś własny patent. Liczę na takie podpowiedzi w kolejnych wideorelacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 14 Lutego 2020 Autor Share Napisano 14 Lutego 2020 Akurat tutaj nie za bardzo była potrzeba ustawiania tego, bo model jest tak ciasno spasowany, że elementy ustawiają się niejako "same" na zaprojektowanych dla siebie miejscach. Ale OK, postaram się pamiętać o Twojej prośbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Lutego 2020 Share Napisano 14 Lutego 2020 47 minut temu, jpl napisał: Akurat tutaj nie za bardzo była potrzeba ustawiania tego, bo model jest tak ciasno spasowany, że elementy ustawiają się niejako "same" na zaprojektowanych dla siebie miejscach. Ale OK, postaram się pamiętać o Twojej prośbie. Dzięki, ja się z tym trochę namęczyłem, u mnie po wklejeniu podwozia nie zachował geometrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi