spiton Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Dzisiaj listonosz przyniósł mi paczuszkę :-)) Odpakowałem i........ PANOWIE JEST DOBRZE :-))A NAWET BARDZO DOBRZE!!!! Jak znajdę trochę czasu to zrobię In-boxa :-)) Linie podziału delikatne i świetne, nity delikatne, powierzchnia modelu delikatnie matowa , skala detalu wyśmienita. Model naprawdę piękny. Hasegawa zdeklasowana :-)) Wszyscy , którzy czekali na ten model zostaną nagrodzeni, a ci niewierni, którzy nabyli italerkę, Kittecha, tamkę, czy hasegawe, będą mieli od dziś zaplute brody :-)!!!! Dobrze, że amerykanie uratowali pół Korei przed komuną, bo byśmy do końca świata nie mieli dobrego Horneta!!! amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Spiton - wrzucaj foty, bo jako miłośnik wszystkiego, co lata i nie potrzebuje śmigieł na Horneta czaję się już dłuższy czas... Kalki do jakich malowań są w zestawie? Jedna rzecz mnie tylko niepokoi: jakość kalek - ponoć kalki Academy nie kładą się najlepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Dokłądnie o tym samym pomyślałem czy skoro modelik taki wypasiony to czy dali rade uporać się z kalkami. Czekamy na zdjęcia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Do wypasu to mu jeszczę trochę brakuje nie ma kanałów dolotowych jak Fujimi i komory ma za płytkie podobnie jak Hase, Fujimi.. Co go ratuje to możliwość zrobienia "najnowszej" odsłony wersji C no i 3 malowania, z których 2 są bojowe (OEF i OIF). I tak trzeba będzie kupić bo Hasegawy dawno się pozbyłem całej i został mi Tylko jeden Hornet Fujimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Do wypasu to mu jeszczę trochę brakuje nie ma kanałów dolotowych Jakich kanałów??be jeśli chodzi o te których ujście jest na spojeniu skrzydła z kadłubem to są, i to bardzo fajnie zrobione. A kanały wlotowe powietrza do silników sa tak zrobione,że łatwo je przedłużyć, podobnie model jest przygotowany do otwarcia klap :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Kanałów dolotowych do silników trudno zrozumieć ?? i nie chodzi mi tu o jakieś 2-3cm tylko tak jak w Fujimi za komory podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 No to faktycznie nie ma kanałów dolotowych do silników :-(( Ale od czego poxylina :-))))) Kiedyś kupiłem sobie A-7 airfixa, tylko ze względu na niesamowity kanał dolotowy :-)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Hehe widać, że będzie cała rodzina może nawet RF-18A lub F/A-18D (CR) dobrze jest, powiem wam Tylko te kanały wystrugać i git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Zadam tylko dwa pytania: jaki jest numer katalogowy (domyślam się, że 12441) i cena? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 viewtopic.php?t=6235 Nie deklasujecie Hasegawy. Jest ciagle o 12USD tansza :-). Rozne wersje kalek. W sieci chyba dostepnych ze 20 wersji. Stery kierunku tez do wersji A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Cena 50 PLN Hasegawa jest droższa. Nie porównywałem tych zestawów ze soba, bo nie miałem takiej okazji, ale na pierwszy rzut oka Academy jest znacznie dokładniejsza, i bardziej "subtelna" w detalu. A poza tym cena !! 50 zeta to w miarę rozsądna cena.Bałem się , po P-38, i heldiverze, i me 262 jakiejś super ceny typu 70 -80 PLN Generalnie jestem zadowolony. Na F-18 miałem od dawna ochotę.Kupiłem nawet F-18 Minicrafta:-)) Rany , co to za syf !!!!!!!!!! Myślałem ,że to jakieś wcielenie academy :-)) A ten model pozwoli mi zrobić z nim to co planowałem :-)))) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 A jak tam golenie podwozia? Tez takie plaskie jak w Hasegawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Golenie poprawne ,ale nie zachwycają niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Ja powiem, że Hasegawa przy modelach Academy i Fujimi to TRAGEDIA !! Hase jest za krótka za skrzydłami o jakieś 3mm, komory podwozia do zrobienia, kanały dolotowe do silników też, cała kabina do zrobienia, pylony pod skrzydłami do przeróbki o podwoziu nie wspominam bo przypomniało wszystko tylko nie to co powinno do tego podział technologiczy i wiek modelu...naprawdę się nie opłaca dużo lepszą inwestycją jest Academy kosztuje OK 50zł i jest piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Dobra to jak chcemy zrobić Horneta to sprawa jest jasna jaki zestaw wybrać, a co w przypadku Super Horrora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Miałem w łapach Italerkę (super horneta) i na pierwszy rzut oka jest bardzo przyzwoity model. Tamka, to o ile mi wiadomo przepak Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Jak Super Hornet to Tylko Hasegawa zdcydowanie najlepszy Super Robal na rynku sam mam aż 4 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 najlepszy Super Robal na rynku sam mam aż 4 sztuki Twisted Evil Sklejone czy w pudełku??? A jak sklejone, to może byś pokazał :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 A jak niesklejone to też pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Jak Super Hornet to Tylko Hasegawa zdcydowanie najlepszy Super Robal na rynku sam mam aż 4 sztuki A propos, czy ma cos wspolnego Super Hornet ze starym Hornetem Hasegawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Super Hornet Hasy nie ma nic wspólnego z ich wcześniejszymi "tworami" to zupełnie nowy model. Moje Super Robale niestety są w pudłach chciałbym się nimi zająć ale czasu jak na złość brak... postaram się zrobić IN-Boxa zestawu jak wróci do mnie mój aparacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Znalazłem takie http://www.allegro.pl/item339637480_wloty_powietrza_do_f_a_18_e_f_zywica_rarytas.html żywiczne wloty do silników z kanałami!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 4 Kwietnia 2008 Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Znalazłem takie http://www.allegro.pl/item339637480_wloty_powietrza_do_f_a_18_e_f_zywica_rarytas.html żywiczne wloty do silników z kanałami!!!! Tyle, że to jest chyba do Super Horneta... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 4 Kwietnia 2008 Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Czy to znaczy, ze wloty w F-18E/F Hasegawy sa takie tragiczne, ze trzeba je wymieniac? Czy moze zestaw ten ma sluzyc przerobce starych Hornetow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi