Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj listonosz przyniósł mi paczuszkę :-))

Odpakowałem i........

PANOWIE JEST DOBRZE :-))A NAWET BARDZO DOBRZE!!!!

Jak znajdę trochę czasu to zrobię In-boxa :-))

Linie podziału delikatne i świetne, nity delikatne, powierzchnia modelu delikatnie matowa , skala detalu wyśmienita. Model naprawdę piękny.

Hasegawa zdeklasowana :-))

Wszyscy , którzy czekali na ten model zostaną nagrodzeni, a ci niewierni, którzy nabyli italerkę, Kittecha, tamkę, czy hasegawe, będą mieli od dziś zaplute brody :-)!!!!

Dobrze, że amerykanie uratowali pół Korei przed komuną, bo byśmy do końca świata nie mieli dobrego Horneta!!!

amen

Napisano

Spiton - wrzucaj foty, bo jako miłośnik wszystkiego, co lata i nie potrzebuje śmigieł na Horneta czaję się już dłuższy czas... Kalki do jakich malowań są w zestawie?

Jedna rzecz mnie tylko niepokoi: jakość kalek - ponoć kalki Academy nie kładą się najlepiej...

Napisano

Dokłądnie o tym samym pomyślałem czy skoro modelik taki wypasiony to czy dali rade uporać się z kalkami. Czekamy na zdjęcia !

Napisano

Do wypasu to mu jeszczę trochę brakuje nie ma kanałów dolotowych jak Fujimi i komory ma za płytkie podobnie jak Hase, Fujimi.. Co go ratuje to możliwość zrobienia "najnowszej" odsłony wersji C no i 3 malowania, z których 2 są bojowe (OEF i OIF). I tak trzeba będzie kupić bo Hasegawy dawno się pozbyłem całej i został mi Tylko jeden Hornet Fujimi

Napisano
Do wypasu to mu jeszczę trochę brakuje nie ma kanałów dolotowych

Jakich kanałów??be jeśli chodzi o te których ujście jest na spojeniu skrzydła z kadłubem to są, i to bardzo fajnie zrobione. A kanały wlotowe powietrza do silników sa tak zrobione,że łatwo je przedłużyć, podobnie model jest przygotowany do otwarcia klap :-))

Napisano

Kanałów dolotowych do silników trudno zrozumieć ?? i nie chodzi mi tu o jakieś 2-3cm tylko tak jak w Fujimi za komory podwozia.

Napisano

No to faktycznie nie ma kanałów dolotowych do silników :-((

Ale od czego poxylina :-)))))

Kiedyś kupiłem sobie A-7 airfixa, tylko ze względu na niesamowity kanał dolotowy :-))))))

Napisano

Hehe widać, że będzie cała rodzina może nawet RF-18A lub F/A-18D (CR) dobrze jest, powiem wam Tylko te kanały wystrugać i git

Napisano

Zadam tylko dwa pytania: jaki jest numer katalogowy (domyślam się, że 12441) i cena?

Pozdrawiam

Napisano

Cena 50 PLN

Hasegawa jest droższa. Nie porównywałem tych zestawów ze soba, bo nie miałem takiej okazji, ale na pierwszy rzut oka Academy jest znacznie dokładniejsza, i bardziej "subtelna" w detalu. A poza tym cena !!

50 zeta to w miarę rozsądna cena.Bałem się , po P-38, i heldiverze, i me 262

jakiejś super ceny typu 70 -80 PLN

Generalnie jestem zadowolony. Na F-18 miałem od dawna ochotę.Kupiłem nawet F-18 Minicrafta:-)) Rany , co to za syf !!!!!!!!!! Myślałem ,że to jakieś wcielenie academy :-)) A ten model pozwoli mi zrobić z nim to co planowałem :-))))

Pozdrawiam

Napisano

Golenie poprawne ,ale nie zachwycają niestety.

Napisano

Ja powiem, że Hasegawa przy modelach Academy i Fujimi to TRAGEDIA !!

Hase jest za krótka za skrzydłami o jakieś 3mm, komory podwozia do zrobienia, kanały dolotowe do silników też, cała kabina do zrobienia, pylony pod skrzydłami do przeróbki o podwoziu nie wspominam bo przypomniało wszystko tylko nie to co powinno do tego podział technologiczy i wiek modelu...naprawdę się nie opłaca dużo lepszą inwestycją jest Academy kosztuje OK 50zł i jest piękny

Napisano

Dobra to jak chcemy zrobić Horneta to sprawa jest jasna jaki zestaw wybrać, a co w przypadku Super Horrora?

Napisano

Miałem w łapach Italerkę (super horneta) i na pierwszy rzut oka jest bardzo przyzwoity model. Tamka, to o ile mi wiadomo przepak Italeri.

Napisano
najlepszy Super Robal na rynku sam mam aż 4 sztuki Twisted Evil

Sklejone czy w pudełku???

A jak sklejone, to może byś pokazał :-))

Napisano
Jak Super Hornet to Tylko Hasegawa zdcydowanie najlepszy Super Robal na rynku sam mam aż 4 sztuki

A propos, czy ma cos wspolnego Super Hornet ze starym Hornetem Hasegawy?

Napisano

Super Hornet Hasy nie ma nic wspólnego z ich wcześniejszymi "tworami" to zupełnie nowy model. Moje Super Robale niestety są w pudłach chciałbym się nimi zająć ale czasu jak na złość brak... postaram się zrobić IN-Boxa zestawu jak wróci do mnie mój aparacik.

Napisano

Czy to znaczy, ze wloty w F-18E/F Hasegawy sa takie tragiczne, ze trzeba je wymieniac?

Czy moze zestaw ten ma sluzyc przerobce starych Hornetow?