djack Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 Jeszcze jeden wytwór czechosłowackiej myśli technicznej, czyli Avia BH-11. Model KP to typowy shortrun tworzony ręcznie, więc trzeba przyjąć całe dobrodziejstwo inwentarza. Na początek musiałem poradzić sobie ze grubymi ściankami kabiny. Wstawienie płytek plastikowych wydało mi się prostsze niż frezowanie ścianek od środka. Przy okazji wyciąłem stopnie wejściowe, wcięcie na ster wysokości, nawierciłem otwory na statecznik poziomy. Dla ułatwienia dalszej roboty dodałem też to, czego w shortrunach zazwyczaj brakuje, czyli kołki pozycjonujące połówki kadłuba. Cdn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 Fajny temat, poproszę o zdjęcie ilustrujące jakiego patentu użyjesz przy stabilizacji płatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 11 Lutego 2020 Autor Share Napisano 11 Lutego 2020 Dopiero nad tym myślę. Przypuszczalnie rurki w skrzydłach i kadłubie oraz odpowiednio wygięty stalowy drut. Zależy mi na tym, żeby skrzydła były wolnonośne i nie musiały wspierać się na zastrzałach. A na razie efekt dzisiejszej pracy: obicia kabin załogi, obramowania stopni wejściowych i wyloty linek steru kierunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 21 Lutego 2020 Autor Share Napisano 21 Lutego 2020 Meblowanie kabiny: ścianki działowe, podłoga, fotele załogi z podstawami. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 21 Lutego 2020 Share Napisano 21 Lutego 2020 Ładna robota - czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 21 Lutego 2020 Share Napisano 21 Lutego 2020 Bardzo interesująco to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 14 Marca 2020 Autor Share Napisano 14 Marca 2020 Meblościanka dostała kolorek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Marca 2020 Share Napisano 14 Marca 2020 Jakimi kolorkami malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 14 Marca 2020 Autor Share Napisano 14 Marca 2020 Najpierw Gunze H37 Wood Brown rozjaśniony białym H1. Na to pomaziałem olejną Talensa (van Gogh 411 Burnt Siena) z dodatkiem Odourless Thinnera Miga i sykatywy kompletnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 Pogrzebałem trochę w kabinie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi