MAREK74 Posted February 22, 2020 Share Posted February 22, 2020 Witam, przedstawiam mój ostatni modelik. Spodobały mi się modele z serii "Wrzesień 1939" więc sobie trochę ich kupiłem i od czasu do czasu w przerwie między modelami ze skrzydłami jakiś sobie robię. Taki modelarski "skok w bok". Kilka detali dorobiłem (niestety jeden mały element pod lewą częścią przedniej szyby odpadł - zobaczyłem dopiero na zdjęciach. Dorobię w wolnej chwili.) Miał być w barwach niemieckich ale w trakcie klejenia zmieniłem zdanie... Szybki robiłem z Kristal Klear. Malowany Hataką i polakierowany Microscale. Nie gustuję w bardzo "styranych" modelach więc wszelkie zabiegi ograniczone do minimum. Zapraszam do oglądania i komentarzy. Pozdrawiam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 Dzieki szybom model sporo zyskal ale ta plandeka psuje odbior. Wyrzuc ja lub zrob nową Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 Całkiem ładna, aczkolwiek na moje wyczucie do WP 1939 za jasna. Ale to może być kwestia fotek. Plandeka rzeczywiście do wymiany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 ładnie wyszło - gratulacje Podpisuję się pod komentarzem plandeki - kompletnie psuje ogólny odbiór^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAREK74 Posted February 23, 2020 Author Share Posted February 23, 2020 Dzięki za komentarze. Plandekę zostawię, bo nie wiem nawet co i jak mógłbym zmienić, a model zrobiony jako relaksacyjny. Mam jeszcze jedną taką ciężarówkę, to zrobię bez plandeki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted February 23, 2020 Share Posted February 23, 2020 Elegancko Jakoś też czasem lubię coś z tej serii zrobić. Robotę robią szklane reflektory Co do plandeki - spróbuj ją nieco pocieniować (pigmentami., albo pastelami) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAREK74 Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Nie wiem czy w dobrym kierunku poszedłem... Trochę urozmaiciłem tę plandekę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Zdecydowanie lepiej! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Moim zdaniem mozesz sie jeszcze pobawic z roznymi odcieniami koloru tej plandeki oraz lekkim przykurzeniu kół i boków. Dzialaj dalej bo coraz fajniej ci to wychodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts