knoor Napisano 2 Marca 2020 Share Napisano 2 Marca 2020 No hej, obserwuję sobie już jakiś czas to forum, zdecydowałem się w końcu na utworzenie konta. Wróciłem do modelarstwa 1.5 roku temu (wcześniej jakieś samoloty w podstawówce itp klimaty), od tamtej pory dłubię i pomału poszerzam swoje umiejętności. Robię głównie czołgi w 1:35, do tego mam słabość do modeli budżetowych firm, więc pewnie głównie takie będę wrzucał. Wychodzę z założenia, że na razie wciąż jestem na etapie nauki, stąd też kwestie zgodności historycznej i odwzorowanie 1:1 są dla mnie raczej drugorzędne: idę póki co na ilość i bardziej skupiam się na poznawaniu i testowaniu nowych technik no i tym, by sam model po pomalowaniu wyglądał ciekawie oraz na ile to możliwe - realistycznie Myślę, że raz na miesiąc uda mi się wrzucić coś nowego, może przy czymś ciekawszym założę też warsztat do obserowania. No dobra, to po tym wstępie zapraszam do oglądania galerii, w niej popsuty i spalony IS-2 Zvezdy -> trzeci z kolei czołg w wersji spalonej w moim wykonaniu. Z niestandardowych części dorobiłem błotniki z blaszki i uchwyty na wieży oraz fakturę stali oraz spoiny. Reszta prosto z pudełka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 2 Marca 2020 Share Napisano 2 Marca 2020 Fajnie ,że nauk wraca .Co do modelu ciekawie można jeszcze nad tym popracować fajnie wygląda z tymi przestrzelinami ale myślę,że to za mało jeszcze na tym etapie.Więcej okopceń i zróżnicowania powierzchni dokoła przestrzelin jak i same przestrzeliny brzegi zrobić na stalowosrebrny i małe okopcenia.Ogólni model ma potencjał.Podziałaj jeszcze na tym modelu aż się prosi o jakieś łosze brudek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 31 Marca 2020 Share Napisano 31 Marca 2020 (edytowane) Uwagi kolegi push-up78 jak najbardziej zasadne. Ja bym miejscami dodał więcej świeżej rdzy oraz podstawkę. Edytowane 31 Marca 2020 przez Markuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 31 Marca 2020 Autor Share Napisano 31 Marca 2020 19 minut temu, Markuz napisał: Uwagi kolegi push-up78 jak najbardziej zasadne. Ja bym miejscami dodał więcej świeżej rdzy oraz podstawkę. Wiesz, co do malowania przestrzelin na stalowo-srebrny przy czołgu spalonym jestem zdecydowanie na nie. Co to pozostałych punktów: jak dla mnie jest tu sporo "to zależy". Przy szukaniu inspiracji widziałem i zdjęcia czołgów w całości czarnych z minimalnymi śladami rdzy jak i wypalonych i zardzewiałych kadłubów. Jak zawsze wszystko zależy tu tak naprawdę od koncepcji. Akurat wcześniej robiłem już dwa czołgi "wypalone połowicznie" więc potrzebowałem odmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 3 Kwietnia 2020 Share Napisano 3 Kwietnia 2020 Fajne efekty uzyskałeś z IS-em i z T-60 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi