Przemek R Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Witam, szukam jakiejś godnej polecenia szpachlówki , korytarzem z dwóch produktów : Zastawiam się nad tamiya : https://www.mojehobby.pl/products/Putty-White.html Może macie coś innego godnego polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Polecam jeszcze tą : https://www.mojehobby.pl/products/Mr.-Dissolved-Putty.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2020 1 minutę temu, Bengal napisał: Polecam jeszcze tą : https://www.mojehobby.pl/products/Mr.-Dissolved-Putty.html A to jest takie coś jak surfacer 1000/1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Dissolved Putty to dedykowana zmywalna szpachlówka. Ja jej jednak nie lubię, zawsze po zmywaniu mi jakieś nierówności na powierzchni zostawały, ale pewnie nie umiem się z nią obchodzić. Słyszałem też że ponoć się kurczy z czasem. Surfacer jest fajną szpachlówką (ale raczej 500) likwidowania drobnych nierówności. Do większych zwykły klej CA bardzo dobrze się sprawdza i można na nim łatwo odtwarzać linie podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 W dniu 5.04.2020 o 13:12, Solo napisał: Do większych zwykły klej CA bardzo dobrze się sprawdza i można na nim łatwo odtwarzać linie podziału. Też używam CA oczywiście w połączeniu z przyspieszaczem w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Ja korzystam z szpachli Tamiya. Jest bardzo łatwa w nakładaniu i szlifowaniu. Muszę się zgodzić z kolegą @Solo, że klej CA jest najlepszy do małych szpar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 21 Maja 2021 Autor Share Napisano 21 Maja 2021 Mam pytanie do kolegów czy szpachlówka wamodu na się do wypełnienia ubytków drewnie ? Konkretnie w listewkach sosnowych na łączeniach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Maja 2021 Share Napisano 21 Maja 2021 43 minuty temu, Przemek R napisał: Mam pytanie do kolegów czy szpachlówka wamodu na się do wypełnienia ubytków drewnie ? Konkretnie w listewkach sosnowych na łączeniach ? Zmywalna szpachlówka akrylowa, do polistyrenu, drewna, metali, kartonu. Zmywalna rozcieńczalnikiem firmy WAMOD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi