Toke Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 (edited) Po długich i ciężkich bojach udało się ukończyć mój pierwszy model po bardzo długiej przerwie. Zresztą ten model jest pierwszy pod bardzo wieloma względami - jest pierwszy pomalowany aerografem, pierwszy w którym korzystałem z elementów fototrawionych, masek, płynów do kalek i wszelkiego dobrodziejstwa jakie niesie ze sobą współczesne modelarstwo. Kiedyś , kiedy coś tam sobie kleiłem, nie było tego , a jak było, to nie było mnie na to stać. Ale wracając do modelu - bardzo fajnie spasowany, bezproblemowy w klejeniu, wymaga jednak sporo uwagi na etapie przygotowania części - trzeba sporo powalczyć z nadlewkami. Model pomalowałem pomarańczowymi Hatakami, przybrudziłem Panel linerem od AK do zielonych i brązowych barw. Na koniec położyłem satynowy lakier. Nie jestem z niego zadowolony, bo pełno w nim różnych baboli, i teraz wiem co zrobiłem źle. Jestem natomiast bardzo zadowolony z tego że powstał, że okazało się to wszystko nie takie straszne, no i że kolejny już na warsztacie Link do warsztatu : Warsztat P7a Arma Hobby Edited April 5, 2020 by Toke 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Jak na pierwszy model wyglada niezle jesli chodzi o malowanie jednak najbardziej razi niezaszpachlowanie laczenia polowek kadluba. Mysle ze nie ma co na razie inwestowac w dodatki tylko skupic sie na podstawach obrobki. Jestem na tak 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panDespota Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 Bardzo ładny powrót. Do tego co wcześniej napisał kolega bym dodał jeszcze do podmalowanie owiewkę. Widać prześwity, aczkolwiek wiem że na półce tego nie widać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toke Posted April 5, 2020 Author Share Posted April 5, 2020 Miło mi ze się podoba W obecnie budowanej 11-stce postaram się uniknąć tu popełnionych błędów. Faktycznie, czasem jak obejrzę zdjęcie to się za głowę łapie ... Na półce przecież wszystko wygląda pięknie, a zdjęcie obnaża wszelkie, najdrobniejsze niedociągnięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapsel Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 Powrót w dobrym stylu. Nie jest źle, a nawet dobrze. Najważniejsze że sam dostrzegasz popełnione błędy, a to powinno skutkować coraz lepszymi mianiaturami. Powodzenia w kolejnych warsztatach 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 Jak na powrót to wyszedł całkiem dobry model. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts