Toke Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Po długich i ciężkich bojach udało się ukończyć mój pierwszy model po bardzo długiej przerwie. Zresztą ten model jest pierwszy pod bardzo wieloma względami - jest pierwszy pomalowany aerografem, pierwszy w którym korzystałem z elementów fototrawionych, masek, płynów do kalek i wszelkiego dobrodziejstwa jakie niesie ze sobą współczesne modelarstwo. Kiedyś , kiedy coś tam sobie kleiłem, nie było tego , a jak było, to nie było mnie na to stać. Ale wracając do modelu - bardzo fajnie spasowany, bezproblemowy w klejeniu, wymaga jednak sporo uwagi na etapie przygotowania części - trzeba sporo powalczyć z nadlewkami. Model pomalowałem pomarańczowymi Hatakami, przybrudziłem Panel linerem od AK do zielonych i brązowych barw. Na koniec położyłem satynowy lakier. Nie jestem z niego zadowolony, bo pełno w nim różnych baboli, i teraz wiem co zrobiłem źle. Jestem natomiast bardzo zadowolony z tego że powstał, że okazało się to wszystko nie takie straszne, no i że kolejny już na warsztacie Link do warsztatu : Warsztat P7a Arma Hobby Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Toke 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Jak na pierwszy model wyglada niezle jesli chodzi o malowanie jednak najbardziej razi niezaszpachlowanie laczenia polowek kadluba. Mysle ze nie ma co na razie inwestowac w dodatki tylko skupic sie na podstawach obrobki. Jestem na tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Bardzo ładny powrót. Do tego co wcześniej napisał kolega bym dodał jeszcze do podmalowanie owiewkę. Widać prześwity, aczkolwiek wiem że na półce tego nie widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toke Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Miło mi ze się podoba W obecnie budowanej 11-stce postaram się uniknąć tu popełnionych błędów. Faktycznie, czasem jak obejrzę zdjęcie to się za głowę łapie ... Na półce przecież wszystko wygląda pięknie, a zdjęcie obnaża wszelkie, najdrobniejsze niedociągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Powrót w dobrym stylu. Nie jest źle, a nawet dobrze. Najważniejsze że sam dostrzegasz popełnione błędy, a to powinno skutkować coraz lepszymi mianiaturami. Powodzenia w kolejnych warsztatach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Jak na powrót to wyszedł całkiem dobry model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi