Jordan Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Witajcie. Obserwuję forum od jakiegoś czasu i wreszcie zebrałem się, by pokazać i swoją pracę. To pierwszy model po ponad 20 latach przerwy, ale czułem się jakbym w ogóle wszystko zaczynał od nowa. Czołg klejony z pudełka, malowany pędzlem. Pierwszy raz stosowałem farby akrylowe, pierwszy raz postarzanie i brudzenie - wash oraz pigmenty. Pierwszy raz robiłem też zdjęcia i prowizoryczne studio okazało się ciut za małe na czołg. Wiem, że parę elementów, jak np. reflektory czy karabin, można było zrobić lepiej. Nie pomalowałem wizjerów na wieży - zauważyłem ten błąd już po wszystkim. W modelu brakuje zestawowego załoganta, ale jeszcze nie porwałem się na malowanie figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jordan Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor_ Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Jako, że się nie znam to coś napiszę Wygląda fajnie, jedyne co "zwraca" moja uwagę to to, że odbieram go jakby był z plasteliny/piaskowca Nie wiem jak to określić, może to kwestia totalnego matu? Nie wiem jakoś tak "dziwnie" i nie potrafię określić dlaczego Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez thor_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Jak na pierwszy model po 20 latach to calkiem ladny. Pigmenty moze troszke chaotycznie i z grudkami no ale od czegos trzeba zaczac. Gemeralnie to byl rowniez moj pierwszy model po powrocie do hobby i jak narazie jedyny w 100% ukonczony. Kupoj nastepny i rob a przy odrobinie wprawy bedzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Kwietnia 2020 Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Mi się podoba, szczególnie że to powrót po długiej przerwie - wstydu nie ma W dodatku jak na malowanie pędzlami to wg mnie wyszło bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jordan Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2020 20 godzin temu, thor_ napisał: Jako, że się nie znam to coś napiszę Wygląda fajnie, jedyne co "zwraca" moja uwagę to to, że odbieram go jakby był z plasteliny/piaskowca Nie wiem jak to określić, może to kwestia totalnego matu? Nie wiem jakoś tak "dziwnie" i nie potrafię określić dlaczego Może być takie wrażenie przez to, że tych pigmentów piaskowych jest chyba trochę za dużo Tak czy tak - dzięki 20 godzin temu, kzugaj napisał: Jak na pierwszy model po 20 latach to calkiem ladny. Pigmenty moze troszke chaotycznie i z grudkami no ale od czegos trzeba zaczac. Gemeralnie to byl rowniez moj pierwszy model po powrocie do hobby i jak narazie jedyny w 100% ukonczony. Kupoj nastepny i rob a przy odrobinie wprawy bedzie lepiej Dzięki! Tak, działam już z następnymi i chyba jest lepiej 19 godzin temu, M.A.V. napisał: Mi się podoba, szczególnie że to powrót po długiej przerwie - wstydu nie ma W dodatku jak na malowanie pędzlami to wg mnie wyszło bardzo dobrze Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi