em Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) W związku z puszkami Dupli , kilka lat temu postanowiłem przyoszczędić i kupiłem czarny i jasnoszary w markecie C. Psiknołem ci ja na 21 z academy i ku mojemu zdumieniu farba zaczeła reagować z plastikiem coś jak wylanie acetonu, nitro na twardy plastik pół okrągłe charakterystyczne słoje , farba akrylowa . Gdzie był błąd ? Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Akryl ma tutaj dwa pojęcia. My akryl uważamy za farby na bazie " wodorozcieńczenia" natomiast lakierniczy (samochodowy) sklep uzna akryl jako farbę na bazie nitro. I miałeś tą farbę akrylową na bazie nitro. Niektóre farby modelarskie także bazują na nitro. Ale malując z aerografu nie ma takiej mocnej reakcji jak spray. Taką farbę poznasz po zapachu, olejna jest mniej intensywna do nitro. Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez smialus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi