toled Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Stało się! Po ponad 50 roboczogodzinach model dotrwał do końca Ebbro mnie nie zachwyciło, nie mówię, że jest złe, bo samo przygotowanie modelu do malowania itp. nie jest zbyt pracochłonne, jednakże po modelu za ponad 230zł spodziewałem się więcej elementów, lepszych detali + np. jakieś blachy, otwieranie/zamykanie drzwi etc. Model będzie częścią dioramki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knapik Napisano 29 Kwietnia 2020 Share Napisano 29 Kwietnia 2020 Fajny model, ale te cena to.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Podoba się! Efekt psują mi jedynie wycieraczki i coś z maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 30 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Dorotka napisał: Podoba się! Efekt psują mi jedynie wycieraczki i coś z maską Wycieraczki i tak są wysokiej klasy jak na wycieraczki z plastiku, nie jest to co prawda blaszka, ale już mamy 3D Jedyny z nimi problem - odlane w ten sam sposób, co przy montażu powoduje, że jedna jest do góry nogami. Coś z maską, to chyba pijany pan Zenek w Ebbro nie ogarnął spasowania tego elementu (o czym dowiedziałem się w końcowych punktach instrukcji) - jest tragiczne, ale takie przez duże T - gdybyśmy przenieśli szpary na realny model 1:1 można by rękę tam wkładać. Bez poszerzania maski nie ma szans na zgubienie tego (ewentualnie otwieranie maski:D) Są takie smaczki - gdy już wszystko się ma sklejone, trzeba dodać maskę w miejscach, gdzie nie da się jej dodać bez rozklejania/rozwalania elementów Oczekuję, aż @Coppercat będzie robił swoje Ebbro, ciekawe, czy też będzie miał takie badziewia Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez toled Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 I tak jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 30 Kwietnia 2020 Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Nie no, ładnie wyszedł. Recenzja taka, że zabranie się za niego można traktować jak wyzwanie. W magazynie zalega mi z innymi Ebbro, ciekawe czy tamte też są takie pogibane. Cytryna H i DS19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 30 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2020 Podobno cytryn DS19 jest niezły i całkiem dobrze się go skleja. I ma normalnie otwierane drzwi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) Jeszcze trochę wody upłynie, zanim wezmę się za tą Renówkę z Ebbro. Twój model mi się podoba. Chociaż kilka szczegółów bym zmienił. Szkoda, że nie zrobiłeś ruchomych drzwi. Aż się prosiło. Gratulacje . Jak na PZP jest fajnie. Edytowane 1 Maja 2020 przez Coppercat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Fajnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Walczę ze swoim drugi wieczór. Poszerzyłem delikatnie maskę i obrabiam budę do pierwszego malowania. Załączone kalki są do jakichś fikcyjnych malowań wiec postanowiłem sobie wymyślić własne, równie fikcyjne. Mój będzie miał wszystko otwarte na stałe, nie chce mi się walczyć z zawiasami. Jak na razie obróbka na poziomie standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi