mic43 Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 (edited) Rozpoczynam kolejny warsztat. Mój poprzedni model (T-34/85) czeka na dokończenie - muszę zaopatrzyć się w jakąś zgniatarkę do elementów fototrawionych. Tymczasem rozpocząłem już budowę kolejnego pojazdu. Aktualnie jestem na etapie kładzenia bazy. Chciałbym też spróbować z kamuflażem typu "disc": Nigdy takowego nie robiłem, stąd chętnie posłucham porad i sugestii jak takowy wykonać domowym sposobem. Pozdrawiam Edited May 1, 2020 by mic43 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 39 minut temu, mic43 napisał: muszę zaopatrzyć się w jakąś zgniatarkę do elementów fototrawionych A na co ci zgniatarka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 No przecie teraz trza żyć ekologicznie - wszelkie metale, plastiki, trzeba zgniatać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panDespota Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 48 minut temu, Thalgonis napisał: No przecie teraz trza żyć ekologicznie - wszelkie metale, plastiki, trzeba zgniatać 51 minut temu, _OldMan_ napisał: A na co ci zgniatarka ? Oczywiście miałem na myśli zaginarkę, Panowie heheszkowie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 49 minut temu, panDespota napisał: Czym robione te kółka? Dziurkaczem? U mnie się chyba nie sprawdzi, bo mam już żółta bazę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 oczywiście nie można już na żółtą bazę nanieść brązowe i zielone plamy a na nie nakleić "szablony" i trysnąć jeszcze raz żółtym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted May 1, 2020 Author Share Posted May 1, 2020 17 minut temu, enten napisał: oczywiście nie można już na żółtą bazę nanieść brązowe i zielone plamy a na nie nakleić "szablony" i trysnąć jeszcze raz żółtym? W sumie można, nie pomyślałem o tym, nie wiem tylko po co ten ironiczny ton Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted May 1, 2020 Share Posted May 1, 2020 Ironiczny ton bo i tak wiesz lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 17 godzin temu, enten napisał: Ironiczny ton bo i tak wiesz lepiej Omg, naprawdę chce Ci się w to bawić? Do czego to ma prowadzić? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Bawisz się w edytowanie? Do czego to ma prowadzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 3 godziny temu, enten napisał: Bawisz się w edytowanie? Do czego to ma prowadzić? Co masz na myśli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 Przepraszam. Darujmy sobie takie wypowiedzi. Wrzucaj foty z warsztatu! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panDespota Posted May 2, 2020 Share Posted May 2, 2020 W dniu 1.05.2020 o 14:55, mic43 napisał: Nie mam pojęcia. Znalazłem to na necie. Obstawiam jakiś wybijak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 Kadłub i koła (1:1 white/dark yellow) Przymierzam się do kamuflażu, będę korzystał z Olive green i Red Brown, myślicie że należy je dodatkowo rozjaśnić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 Raczej nie będę robił modulacji aerografem. Kolor jest w rzeczywistości jaśniejszy, jest aż 50% białego, uważasz, że jest za ciemny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted May 3, 2020 Author Share Posted May 3, 2020 Dzięki za uwagi, zostawię jednak już tak jak jest, model Sturmtigera robiłem inicjalnie jeszcze ciemniejszy i wyszedł całkiem spoko - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mic43 Posted May 19, 2020 Author Share Posted May 19, 2020 Camo: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts