mic43 Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 (edytowane) Rozpoczynam kolejny warsztat. Mój poprzedni model (T-34/85) czeka na dokończenie - muszę zaopatrzyć się w jakąś zgniatarkę do elementów fototrawionych. Tymczasem rozpocząłem już budowę kolejnego pojazdu. Aktualnie jestem na etapie kładzenia bazy. Chciałbym też spróbować z kamuflażem typu "disc": Nigdy takowego nie robiłem, stąd chętnie posłucham porad i sugestii jak takowy wykonać domowym sposobem. Pozdrawiam Edytowane 1 Maja 2020 przez mic43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 39 minut temu, mic43 napisał: muszę zaopatrzyć się w jakąś zgniatarkę do elementów fototrawionych A na co ci zgniatarka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 No przecie teraz trza żyć ekologicznie - wszelkie metale, plastiki, trzeba zgniatać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 48 minut temu, Thalgonis napisał: No przecie teraz trza żyć ekologicznie - wszelkie metale, plastiki, trzeba zgniatać 51 minut temu, _OldMan_ napisał: A na co ci zgniatarka ? Oczywiście miałem na myśli zaginarkę, Panowie heheszkowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 49 minut temu, panDespota napisał: Czym robione te kółka? Dziurkaczem? U mnie się chyba nie sprawdzi, bo mam już żółta bazę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 oczywiście nie można już na żółtą bazę nanieść brązowe i zielone plamy a na nie nakleić "szablony" i trysnąć jeszcze raz żółtym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 17 minut temu, enten napisał: oczywiście nie można już na żółtą bazę nanieść brązowe i zielone plamy a na nie nakleić "szablony" i trysnąć jeszcze raz żółtym? W sumie można, nie pomyślałem o tym, nie wiem tylko po co ten ironiczny ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 Ironiczny ton bo i tak wiesz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 17 godzin temu, enten napisał: Ironiczny ton bo i tak wiesz lepiej Omg, naprawdę chce Ci się w to bawić? Do czego to ma prowadzić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Maja 2020 Share Napisano 2 Maja 2020 Bawisz się w edytowanie? Do czego to ma prowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 3 godziny temu, enten napisał: Bawisz się w edytowanie? Do czego to ma prowadzić? Co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Maja 2020 Share Napisano 2 Maja 2020 Przepraszam. Darujmy sobie takie wypowiedzi. Wrzucaj foty z warsztatu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 2 Maja 2020 Share Napisano 2 Maja 2020 W dniu 1.05.2020 o 14:55, mic43 napisał: Nie mam pojęcia. Znalazłem to na necie. Obstawiam jakiś wybijak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 Kadłub i koła (1:1 white/dark yellow) Przymierzam się do kamuflażu, będę korzystał z Olive green i Red Brown, myślicie że należy je dodatkowo rozjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 2 Maja 2020 Autor Share Napisano 2 Maja 2020 Raczej nie będę robił modulacji aerografem. Kolor jest w rzeczywistości jaśniejszy, jest aż 50% białego, uważasz, że jest za ciemny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 3 Maja 2020 Autor Share Napisano 3 Maja 2020 Dzięki za uwagi, zostawię jednak już tak jak jest, model Sturmtigera robiłem inicjalnie jeszcze ciemniejszy i wyszedł całkiem spoko - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 19 Maja 2020 Autor Share Napisano 19 Maja 2020 Camo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi