DarkWing Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Witam Kolejny motorek, taki oto Prace zacząłem w zeszłym tygodniu ale dopiero dzisiaj znalazłem chwilę żeby porobić fotki. Jak to moje modele, tak i ten nie będzie wyjątkiem, a więc PZP pełną gębą Jest jednak pewne novum w moim modelowaniu motorków - do pracy zaprzęgłem aerograf, a nie tylko spraye... Dotychczas udało mi się ulepić: Silnik: Wszystkie elementy malowane farbami Tamiya z serii X i XF, a więc dmuchane z aerografu. Całość zabezpieczona lakierem bezbarwnym Vallejo Matt - spray Rama: Malowanie Tamiya X-1 i na to połysk z puszki Vallejo Bak i zadupek: Tu niespodzianka... malowane Tamiya TS Na razie tylko kolor, czaka na kalki i bezbarwny połysk. Wydechy: Znów pucha - Tamiya TS-6... tylko Koła: Chrom oryginalny - pozostał niewielki szew ale spasowanie jest idealne więc prawie.. prawie niewidoczny. i na koniec przymiarka wydechów do silnika... tylko po to, bo wygląda jak Transformers 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 OgladamWysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Prawie cały motor zrobił, a ja nawet zbiornika paliwa nie skończyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 7 Maja 2020 Autor Share Napisano 7 Maja 2020 no jakoś tak mi to szybko schodzi... , co zrobić... Ale to pewnie tylko dlatego, że to zwykłe pułkowniki, a nie rzeźbienie w diamencie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 I dlatego składam tylko te tańsze motorki Model za 250zeta, który jak człowiek się uprze można skleić w jeden dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 No to jest argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 10 Maja 2020 Autor Share Napisano 10 Maja 2020 Zrobiłem poszczególne sekcje, które od razu były montowane w całość więc teraz zdjęcia w przybliżeniu na: Tylne zawieszenie: Po zmontowaniu tylnego wahacza wraz z kołem i łańcuchem zamocowałem całość do ramy po uprzednim umieszczeniu tam silnika. Teraz mogłem zamontować układ wydechowy. Jeszcze wcześniej musiałem podpić wszystkie przewody Kolejnym etapem było przednie zawieszenie Dalej zadupek z siedziskiem i... bak Do całości brakuje jeszcze osłona z owiewką. Póki co utwardza się bezbarwny Po jej zamontowaniu, dwie dolne osłony są mocowane na magnesiki, będzie można je ściągać ukazując co nieco wewnątrz. Do końca pozostało jeszcze kilka elementów wykończenia (śrubki, nity) i rurki łączące chłodnice (chłodnice są po bokach czachy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Maja 2020 Super Moderator Share Napisano 10 Maja 2020 A o wash'u na silniku to zapomniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Maja 2020 Share Napisano 10 Maja 2020 Wash jak wash, ale te śrubki od Tamki mnie zabijają, choć to oczywiście nie wina Wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 12 Maja 2020 Autor Share Napisano 12 Maja 2020 W dniu 10.05.2020 o 19:59, jawkers napisał: A o wash'u na silniku to zapomniałeś? Nie zapomniałe, gdzie trzeba zostało delikatnie zapuszczone W dniu 10.05.2020 o 20:06, Dorotka napisał: Wash jak wash, ale te śrubki od Tamki mnie zabijają, choć to oczywiście nie wina Wykonawcy Śrubki i przewody - to odwieczna "pieta achillesowa" Tamki... niestety Tak czy owak, motur skończony (jakkolwiek by to nie zabrzmiało) - zapraszam do galerii... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Godzinę temu, DarkWing napisał: Śrubki ... - to odwieczna "pieta achillesowa" Tamki... niestety Moim skromnym zdaniem, gdybyś te krzyże w łbach śrub zaszpachlował i zamalował, to wyglądałyby prawie jak sworznie. Przecież rozkręcać go nie będziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi