michal78 Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 To mój piąty model w tej skali (więc proszę o wyrozumiałość) i w zasadzie pierwszy który tak na prawdę pomalowałem "zgodnie ze sztuką" czyli zachowując kolejno wszystkie zalecane stadia malowania, lakierowania połyskiem, kładzenia kalki, ponownego lakierowania, washowania i lakierowania matem. Wcześniej po prostu malowałem jedną warstwą bez podkładu, i bez lakierowania washowałem. Niestety tam gdzie jest biała powierzchnia washa prawie nie ma (omal nie zepsułem nim wszystkiego w tych miejscach). Amodel wymaga pracy, piłowania, szpachlowania, w niektórych miejscach wyszło to lepiej , w innych gorzej (np. przy owiewce nie udało się ładnie wyrównać ale spasowanie w tym miejscu tego modelu było na prawdę słabe). Teraz biorę się za AC-47 Rodena i tutaj wtryski są o dwie klasy lepsze. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal78 Posted May 11, 2020 Author Share Posted May 11, 2020 (edited) Fotki nie są zbyt dobre gdyż chwilowo moim jedynym obiektywem jest teleobiektyw 200mm który ostrzy od 2m i z takiej odległości były robione ze statywu Edited May 11, 2020 by michal78 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal78 Posted May 11, 2020 Author Share Posted May 11, 2020 Mistrzowie z Amodel nie napisali żeby dociążyć dziób... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noxet Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Całkiem ładny model jak na piąty raz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixer Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 Mnie się podoba, sam mam kilka Amodeli, chociaż w 1/72 i wiem, że to ciężki kawałek chleba. Za to tematy mają ciekawe. Co do zdjęć, to nie problem obiektywu tylko oświetlenia. Ostatnia galeria jaką wrzucałem jest też robiona tele 55-200, ale zainwestowałem w dwie świetlówki 6500K i efekt od razu lepszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 Jak na piąty model to wyszedł całkiem ładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 15, 2020 Share Posted May 15, 2020 bardzo ładny czekam na takiego w 1:72 ale na razie nędza w temacie... natrzaskali tylko masę wersji w 144 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal78 Posted May 20, 2020 Author Share Posted May 20, 2020 Kilka fotek z "lotniska". Dodałem nieco obić na skrzydłach i silnikach, może odrobinę z tym przeholowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts