michal78 Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 To mój piąty model w tej skali (więc proszę o wyrozumiałość) i w zasadzie pierwszy który tak na prawdę pomalowałem "zgodnie ze sztuką" czyli zachowując kolejno wszystkie zalecane stadia malowania, lakierowania połyskiem, kładzenia kalki, ponownego lakierowania, washowania i lakierowania matem. Wcześniej po prostu malowałem jedną warstwą bez podkładu, i bez lakierowania washowałem. Niestety tam gdzie jest biała powierzchnia washa prawie nie ma (omal nie zepsułem nim wszystkiego w tych miejscach). Amodel wymaga pracy, piłowania, szpachlowania, w niektórych miejscach wyszło to lepiej , w innych gorzej (np. przy owiewce nie udało się ładnie wyrównać ale spasowanie w tym miejscu tego modelu było na prawdę słabe). Teraz biorę się za AC-47 Rodena i tutaj wtryski są o dwie klasy lepsze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 (edytowane) Fotki nie są zbyt dobre gdyż chwilowo moim jedynym obiektywem jest teleobiektyw 200mm który ostrzy od 2m i z takiej odległości były robione ze statywu Edytowane 11 Maja 2020 przez michal78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 11 Maja 2020 Autor Share Napisano 11 Maja 2020 Mistrzowie z Amodel nie napisali żeby dociążyć dziób... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 11 Maja 2020 Share Napisano 11 Maja 2020 Całkiem ładny model jak na piąty raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Mnie się podoba, sam mam kilka Amodeli, chociaż w 1/72 i wiem, że to ciężki kawałek chleba. Za to tematy mają ciekawe. Co do zdjęć, to nie problem obiektywu tylko oświetlenia. Ostatnia galeria jaką wrzucałem jest też robiona tele 55-200, ale zainwestowałem w dwie świetlówki 6500K i efekt od razu lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Maja 2020 Share Napisano 12 Maja 2020 Jak na piąty model to wyszedł całkiem ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 bardzo ładny czekam na takiego w 1:72 ale na razie nędza w temacie... natrzaskali tylko masę wersji w 144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 20 Maja 2020 Autor Share Napisano 20 Maja 2020 Kilka fotek z "lotniska". Dodałem nieco obić na skrzydłach i silnikach, może odrobinę z tym przeholowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi