mic43 Napisano 2 Września 2020 Autor Share Napisano 2 Września 2020 (edytowane) Mały update. Obicia skończone, wziąłem się za błoto - etap, którego najbardziej nie lubię, bo nigdy nie jestem w stanie przewidzieć jak to wyjdzie. Na razie jedna strona, pójdą na to jeszcze rozpryski błota. Koła jeszcze też nie ruszone. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że praca z pigmentami jest mało wygodna i przymierzam się do przerzucenia na efekty emaliowe - póki co zakupiłem błoto od Miga. Edytowane 2 Września 2020 przez mic43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 2 Września 2020 Share Napisano 2 Września 2020 Ja tam pigmenty mimo początkowego sceptycyzmu bardzo polubiłem, natomiast wszystko zależy też od pożądanego efektu końcowego: z moich doświadczeń, jeśli błoto ma być "na sucho", wtedy lepiej użyć pigmentów. Jeśli "na mokro" - lepsze efekty dadzą specyfiki olejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 Zawsze można mieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 1 Października 2020 Autor Share Napisano 1 Października 2020 Tak to wygląda w tej chwili. Gąsienice idą do poprawki, od zestawowych gumiaków odpadają specyfiki imitujące błoto i kiepsko to wygląda:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 1 Października 2020 Share Napisano 1 Października 2020 A czemu nie wziąłeś tych zestawowych plastikowych, bo są całkiem spoko? Zgubiłeś czy zepsułeś?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 1 Października 2020 Autor Share Napisano 1 Października 2020 49 minut temu, knoor napisał: A czemu nie wziąłeś tych zestawowych plastikowych, bo są całkiem spoko? Zgubiłeś czy zepsułeś?:) Model jest z odzysku i podczas operacji reaktywacji plastikowe gąski się rozwaliły. Nie miałem siły już tego ponownie kleić. Ogólnie to w model włożyłem sporo pracy, a i tak efekty jakoś mnie nie powalają. Może za dużo się człowiek naoglądał modelarzy z YT i teraz wszystko co samemu się zrobi wydaje się gówniane, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knoor Napisano 1 Października 2020 Share Napisano 1 Października 2020 Moim zdaniem trochę jest w tym też kwestia tego, że Ci się opatrzył;) Ja np na początku nie mogłem oderwać oczu od modeli Nightshifta, a ostatnio nawet nie oglądam nowych filmików, bo robi trochę wszystko na jedno kopyto i ten styl mi się trochę znudził. Oczywiście wciąż uważam, że modelarze z YT (np. Nigthshift) w większości stoją na poziomie sporo ponad średnią, ale efekt WOW gdzieś uleciał. Wracając do KV-1 -> to zrób z niego wrak:) Wraki są ekstra, bo można mocno zaszaleć z weatherigiem, można olać montaż niektórych części. A do tego mało ludzi je robi i pozwalają wykorzystać nawet średnio udany model na nowo. Pomyśl nad tym:) Oczywiście na początek i tak trzeba naoglądać się YT i pierwszy model wyjdzie badziewnie, ale co zrobisz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 17 Października 2020 Autor Share Napisano 17 Października 2020 Model ukończony, zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi